USD
НБУ
41.44
Готівка
41.65
EUR
НБУ
46.24
Готівка
46.60
Втрати росіян: 6 3 9 4 8 0 (+1340)
USD
НБУ
41.44
Готівка
41.65
EUR
НБУ
46.24
Готівка
46.60

ВАКС залишив під вартою звільненого заступника міністра енергетики Хейла

Також під вартою залишили довірену особу Хейла – Сергія Пилипчука
Олександр Хейло
Олександр Хейло
Джерело: відкриті джерела

Вищий антикорупційний суд залишив під вартою колишнього заступника міністра енергетики Олександра Хейла та його довірену особу Сергія Пилипчука, передає пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Їх підозрюють в одержанні неправомірної вигоди.

"19 вересня 2024 року ВАКС підтримав позицію прокурора САП та відмовив у задоволенні клопотання сторони захисту про зміну запобіжних заходів колишньому заступнику міністра енергетики та його довіреній особі, яких викрили на одержанні неправомірної вигоди за надання дозволу на вивезення гірничо-видобувного обладнання з прифронтового району", – йдеться в повідомленні.

Хабар Хейлу

Заступника міністра енергетики викрили на хабарі в пів мільйона доларів. Він незаконно вимагав гроші від підприємців за надання дозволу на вивезення гірничодобувного обладнання з прифронтового району.

Як встановило слідство, бізнес звернувся до Хейла з цим проханням ще навесні, однак той зажадав гроші.

Після затримання Хейла Міністерство енергетики внесло подання до Кабміну про його звільнення. Уряд задовольнив запит.

Варто зазначити, що Хейло свого часу поширював російські наративи на своїй сторінці у Facebook, публікуючи статті з назвами, приміром такими, як "Держави Україна немає і не було ніколи" або "Борців "Беркута" таранить вантажівка. Це метод приходу до влади нинішньої хунти".

Ці дописи вже видалено із соціальної мережі чиновника.

Також важливо, що до своєї посади в уряді Хейло перебував на досить високій посаді – очолював держпідприємство "Укрвугілля".

Згодом був призначений Кабміном заступником глави Міненерго Германа Галущенка. Як стверджують журналісти, Хейло є на 100% креатурою міністра енергетики.

Читайте також:
ЄС виділить Україні додаткові 160 млн євро для енергетики ЄС виділить Україні додаткові 160 млн євро для енергетики
Взимку в Україні світла не буде до 18 годин на добу, – прогноз ООН Взимку в Україні світла не буде до 18 годин на добу, – прогноз ООН
Шмигаль спрогнозував майбутній опалювальний сезон і припустив, що ця зима може бути найважчою Шмигаль спрогнозував майбутній опалювальний сезон і припустив, що ця зима може бути найважчою
Уряд перейменував два міністерства Уряд перейменував два міністерства