USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.96
Готівка
46.40
Втрати росіян: 6 5 0 6 4 0 (+1470)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.96
Готівка
46.40

Кремль готує удари по критичних обʼєктах ядерної енергетики України напередодні зими

Відповідну інформацію українські спецслужби вже передали партнерам, зокрема поінформовано МАГАТЕ
балістична ракета

Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

За даними української розвідки, Кремль готує удари по критичних обʼєктах ядерної енергетики України напередодні зими. Таку заяву зробив міністр закордонних справ  Андрій Сибіга.

"Йдеться про відкриті розподільчі пристрої атомних станцій та підстанції передачі, які є критичними для безпечної роботи атомної енергетики", - додає міністр.

Й наголошує, що ураження цих об’єктів створює високий ризик ядерного інциденту, який матиме глобальні наслідки. Відповідну інформацію українські спецслужби вже передали партнерам, зокрема поінформовано МАГАТЕ.

Сибіга також закликав забезпечити постійну розширену присутність місій на всіх відповідних обʼєктах.

Нині ж прогнозують, що українці цієї зими можуть бути без світла тривалий час. Наприклад, місія Організації Ооб'єднаних Націй ззазначає, що світло взимку можуть вимикати до 18 годин на добу.

Деякі експерти припускають, що цієї зими нам доведеться жити не лише з графіками світла, але й з газом за графіком.

"У нас графіки постачання електроенергії є, можуть бути й графіки постачання газу, тобто чергуватися в певні періоди. Для того щоб система опалення зекономила цей газ в цілому, – це стосується централізованого опалення і приватних споживачів", – коментує експерт Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук.

Раніше ексглава правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький заявляв, що українці повинні на побутовому рівні готуватися до того, що відключення світла відбуватимуться і взимку. Виключати вірогідність планових відключень не можна навіть за нинішніх планів відновлення генерації, не говорячи про нові обстріли з боку Росії.

Читайте також:
Трамп перед зустріччю з Зеленським зробив заяву про мир в Україні Трамп перед зустріччю з Зеленським зробив заяву про мир в Україні
Голові Центробанку РФ Набіулліній СБУ оголосила підозру Голові Центробанку РФ Набіулліній СБУ оголосила підозру
В Україні оголосили перший аукціон для відновлюваної енергетики В Україні оголосили перший аукціон для відновлюваної енергетики
Захист України від кібератак з боку Росії посилять Канада і Франція Захист України від кібератак з боку Росії посилять Канада і Франція