USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.96
Готівка
46.40
Втрати росіян: 6 5 0 6 4 0 (+1470)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.96
Готівка
46.40

США виділили нову військову допомогу для України майже на вісім мільярдів доларів

Оголосили Сполучені Штати й про запровадження санкцій проти Росії
США Україна
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Сполучені Штати Америки оголосили про надання Україні значної оборонної допомоги на загальну суму 7,9 мільярда доларів та запровадження санкцій проти Росії. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

"Вдячний президенту США Джозефу Байдену, Конгресу США та його обом партіям, республіканцям і демократам, а також усьому американському народу за сьогоднішнє оголошення", – прокоментував глава держави.

Новий пакет допомоги включає:

  • додаткову батарею ППО Patriot;
  • інші засоби протиповітряної оборони та перехоплювачі;
  • безпілотники;
  • ракети великої дальності та боєприпаси класу "повітря-земля";
  • кошти для зміцнення оборонно-промислової бази України.

"Ціную рішення розширити програми з підготовки більшої кількості наших пілотів для польотів на F-16, а також рішучі санкції, запроваджені для подальшого обмеження здатності РФ фінансувати свою агресію проти України", – додав Зеленський.

Новини за темою: Саме українські боєприпаси тримали фронт, поки не було достатньої допомоги від США, – Умєров

Деталі від Байдена

Тим часом президент США Джо Байден розкрив деталі наданої допомоги. Американський лідер надає Україні крилаті авіабомби Joint Standoff Weapon (JSOW), йдеться в повідомленні Білого дому.

Байден пояснив, що ухвалив таке рішення, щоб "посилити можливості України для завдання далекобійних ударів".

Крім того, Пентагон має розподілити весь залишок коштів, виділених на безпекову допомогу Україні, до кінця його терміну перебування на посаді. А решту коштів Ініціативи сприяння безпеці в Україні Міністерство оборони США направить до кінця 2024 року.

Ще президент США санкціонував 5,5 мільярда доларів з Presidential Drawdown Authority, щоб гарантувати, що його адміністрація зможе повністю використати фінансування, виділене Конгресом, на підтримку для України, а потім поповнити запаси США.

До того ж 2,4 мільярда доларів йде на безпекову допомогу, яка забезпечить Сили оборони ППО, безпілотниками та боєприпасами класу "повітря - земля", про які зазначалося вище.

Нагадаємо, Сполучені Штати вже виділили черговий пакет військової допомоги для України, вартість якого складає 375 млн доларів. Туди увійшли боєприпаси класу "повітря-земля", боєприпаси для систем HIMARS, артилерійські боєприпаси калібру 155 мм та 105 мм, важкі протитанкові керовані ракети TOW та інше.

Читайте також:
Зеленський погодився з Трампом, що війну в Україні потрібно зупинити Зеленський погодився з Трампом, що війну в Україні потрібно зупинити
Південний схід США накрив потужний ураган Південний схід США накрив потужний ураган "Хелен", є загиблі
Німеччина додатково спрямує 400 млн євро на військову допомогу Україні Німеччина додатково спрямує 400 млн євро на військову допомогу Україні
Зеленський повинен негайно звільнити посла України у США Маркарову, – спікер Джонсон Зеленський повинен негайно звільнити посла України у США Маркарову, – спікер Джонсон