USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.96
Готівка
46.40
Втрати росіян: 6 5 0 6 4 0 (+1470)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.96
Готівка
46.40

Нічна атака по Україні: Внаслідок обстрілу окупантів поранені люди й пошкоджені житлові будинки

Цього разу найбільше під обстріл потрапили Київ і Запоріжжя
атака на Київ_1
Атака на Київ у ніч проти 26 вересня
Джерело: ДСНС України

У ніч проти 26 вересня російські загарбники вкотре атакували Україну. Цього разу найбільше під обстріл потрапили Київ і Запоріжжя. Місцева влада повідомляє про постраждалих та пошкоджену інфраструктуру. А в Івано-Франківську та на Миколаївщині пошкоджено об'єкти критичної інфраструктури.

Київ

Окупанти атакували столицю "Шахедами". За даними Київської міської військової адміністрації, в напрямку столиці летіли понад 15 безпілотників, робота ППО тривала п'ять годин. Орієнтовно вартові неба збили близько 10 дронів.

У Печерському районі внаслідок падіння уламків Shahed загорівся житловий будинок та розгерметизувалася газова труба. 

"Розгерметизація газової труби сталася на першому поверсі житлової пʼятиповерхівки і була пожежа. Нині займання ліквідували", – уточнив мер Києва Віталій Кличко.

Тако ж повідомлялося й про постраждалу внаслідок атаки дитину. Але згодом у КМВА зазначили, що інформація про поранену дитину не підтвердилася – вона отримала травми не внаслідок атаки БпЛА.

До того ж уламки ворожих дронів впали на території дитячого садочку. Ще пошкоджено 20 автівок.

На місці продовжують працювати всі відповідні служби.

Запоріжжя

А внаслідок обстрілу Запоріжжя поранення отримали 8 людей, ще 18 – довелося евакуювати. Травмовано 4 жінок, 2 чоловіків та 14-річний хлопчик, поінформував голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

Посадовець додав, що двох поранених під час нічної атаки загарбників госпіталізували – чоловік у тяжкому стані, жінка в стані середньої тяжкості. 

Росіяни поцілили по житлових будинках та території одного з промислових підприємств. Внаслідок авіаударів по місту зруйновано 11 приватних житлових будинків та один триповерховий житловий будинок.

Надзвичайники та комунальники також працюють на місцях влучань.

Івано-Франківськ

Місто також зазнало ворожої атаки. Голова обласної військової адміністрації Світлана Онищук повідомляє, що пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури.

Частина Івано-Франківська залишилася знеструмленою. Енергетики вже працюють над відновленням енергопостачання. Пожежу, яка виникла на місці падіння, ліквідували. Минулося без постраждалих.

Миколаївщина

Водночас і Миколаївщина потрапила під обстріл цієї ночі. Ворог атакував обʼєкт енергетичної інфраструктури в області, є відключення абонентів, заявив очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім.

Посадовець додав, що більшу частину вже заживили енергетики, втім, роботи продовжують. Постраждалих немає.

Нагадаємо, у ніч з 8 на 9 вересня російська армія завдала ударів по енергооб'єктах у семи областях України. Вороги атакували в Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях.

Читайте також:
Трамп перед зустріччю з Зеленським зробив заяву про мир в Україні Трамп перед зустріччю з Зеленським зробив заяву про мир в Україні
Голові Центробанку РФ Набіулліній СБУ оголосила підозру Голові Центробанку РФ Набіулліній СБУ оголосила підозру
Захист України від кібератак з боку Росії посилять Канада і Франція Захист України від кібератак з боку Росії посилять Канада і Франція
Байден очолить засідання Байден очолить засідання "Рамштайну" на рівні лідерів держав