USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.96
Готівка
46.40
Втрати росіян: 6 5 0 6 4 0 (+1470)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.96
Готівка
46.40

Україна закликає Бразилію не допустити ударів Росії по вітчизняних АЕС

Глава МЗС України згадав про загрози підготовки Росією ударів по українській атомній електростанції
Рівненська АЕС
Рівненська АЕС
Джерело: відкриті джерела

Під час зустрічі з главою Міністерства закордонних справ Бразилії Мауро Вієйрою український міністр закордонних справ Андрій Сибіга закликав країну допомогти Україні уникнути ударів РФ по атомних станціях, передає пресслужба МЗС.

Зокрема Сибіга поінформував бразильського колегу про дані української розвідки щодо загрози підготовки Росією ударів по українській АЕС.

"Це створює ризик ядерного інциденту. Закликав Бразилію зіграти важливу роль в уникненні цього сценарію", – сказав очільник українського відомства.

Водночас Сибіга розповів про прогрес у реалізації Формули миру України на шляху до "всеосяжного, справедливого та міцного миру". І подякував міністру закордонних справ Бразилії за підтвердження того, що його країна підтримує суверенітет і територіальну цілісність України.

Новини за темою: Під час останньої масштабної атаки РФ від мережі відключалися чотири блоки АЕС

Слід нагадати, що глава МЗС днями говорив про загрозу з боку РФ щодо енергетики. Йшлося про відкриті розподільчі пристрої АЕС та підстанції передачі, по яких може вдарити ворог.

До того ж вночі 22 вересня було зафіксовано ще один проліт російського ударного безпілотного апарату поруч з промисловим майданчиком Хмельницької атомної електростанції.

В "Енергоатомі" наголосили, що траєкторія польоту вказувала на те, що Росія, ймовірно, намагалася зімітувати атаку безпосередньо на АЕС шляхом різкого відхилення від початкової траєкторії в бік станції, наближення до майданчика. А потім – розвороту та повернення на вихідну траєкторію.

Читайте також:
Трамп перед зустріччю з Зеленським зробив заяву про мир в Україні Трамп перед зустріччю з Зеленським зробив заяву про мир в Україні
Голові Центробанку РФ Набіулліній СБУ оголосила підозру Голові Центробанку РФ Набіулліній СБУ оголосила підозру
В Україні оголосили перший аукціон для відновлюваної енергетики В Україні оголосили перший аукціон для відновлюваної енергетики
Захист України від кібератак з боку Росії посилять Канада і Франція Захист України від кібератак з боку Росії посилять Канада і Франція