USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Протест у відповідь: Українські перевізники почали акцію на кордоні з Польщею

Загалом під польський кордон приїхало понад 30 вантажівок
У відповідь польським колегам українські перевізники розпочали протест на кордоні із Польщею

У відповідь польським колегам, українські перевізники розпочали протест на кордоні із Польщею

Джерело: Укрінформ

На пункті пропуску "Краківець – Корчова" українські перевізники провели мітинг. Його організували у відповідь польським протестувальникам, які блокують перетин кордону для вантажівок, що прямують із Польщі до України. Про це передає Укрінформ.

Зазначається, що мітинг організували члени громадської організації "Міжнародні автомобільні перевізники України". До акції долучилися перевізники та водії. Загалом же під польський кордон приїхало понад 30 вантажівок.

Фото протесту вже з’явилися у соцмережах.

"Сьогодні – це попереджувальна акція – відповідь на блокування ключових автошляхів польськими протестувальниками. До мітингу доєднались перевізники, водії з вантажним транспортом. Нас обурюють дії польських колег, оскільки в цей складний час замість того, щоб підтримати Україну, вони створюють перепони", – сказав голова ГО "Міжнародні автомобільні перевізники України" Володимир Михалевич.

Організатори акції наголошують, що через військову агресію Росії всі опинилися в складній ситуації і треба разом вирішувати проблеми. Українці вдячні полякам за допомогу в цей складний час, але війна не завершена, тому країни і надалі мають працювати разом.

У виданні зазначають, що, на думку українських водіїв, ситуація, яка виникла, несе непомірну шкоду економікам обох країн, тому вони закликають польських колег не боротися один з одним, а об’єднатись, щоб підтримувати продовольчу безпеку світу, а головне – разом боротись за перемогу.

Автомобілісти наразі не планують блокувати рух авто і не перешкоджатимуть роботі пункту пропуску, адже розуміють, наскільки стратегічно вважливими є пункти пропуску. Їхня мета – привернути увагу польських блокувальників, щоб ті зрозуміли, що блокування шкодить не лише Україні, а й Польщі і зводить нанівець допомогу, яку їхня країна надає Україні, додають автори.

"Втратить Україна – втрачатиме Польща!" – вигукують українські перевізники.

Учасники уточнюють, що треба припинити спроби усунути українських перевізників з ринку через блокування експортних шляхів, натомість допомогу мають отримувати всі перевізники, які зазнають збитків через розвʼязану Росією війну.

Наразі відомо, що мітинг на пункті пропуску "Краківець – Корчова" триватиме до 21-ї години. Якщо не буде реакції з боку польських протестувальників, акції будуть повторюватися, але їх умови вже будуть не попереджувальні, додали у виданні.

Ситуація на кордоні з Польщею

Нагадаємо, напередодні заступник міністра розвитку громад, територій й інфраструктури України Сергій Деркач заявив, що польські перевізники, які протестують на кордоні з Україною, неодноразово блокували пропуск цистерн із паливом і гуманітарною допомогою для України, попри обіцянку цього не робити.

Також ми повідомляли, що на кордоні з Польщею для допомоги заблокованим водіям запустили штаб. Їм підвозять воду, продукти, пальне та ліки.

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям
У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні