USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

В Міноборони – нові заступники міністра: Хто вони

Заступниками Резнікова призначили засновника фонду "Повернись живим" та експосла в Канаді
Міноборони
Джерело: відкриті джерела

Кабінет міністрів України призначив двох нових заступників міністра оборони Олексія Резнікова. Про це повідомили в уряді.

Новими заступниками стали Віталій Дейнега та Андрій Шевченко.

Віталій Дейнега

Джерело: відкриті джерела

Призначений на посаду заступника міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

Віталій Дейнега є засновником благодійного фонду "Повернись живим" та журналістського проєкту "Український свідок", а також має досвід в IT-сфері. 

Андрій Шевченко

Джерело: відкриті джерела

Призначений на посаду заступника міністра оборони з питань європейської інтеграції.

Він був народним депутатом 5-го, 6-го та 7-го скликань Верховної Ради, а також послом України в Канаді. Після початку повномасштабної війни Росії проти України він став співзасновником Медіацентру Україна.

Що ще відбулося в Міноборони

14 лютого уряд призначив Олександра Павлюка першим заступником міністра оборони України.

Резніков повідомив, що 10 лютого провів засідання робочої групи щодо створення антикорупційного дорадчого органу при Міноборони

Що цьому передувало

Все почалося з публікації в січні документів Міноборони, за якими відомство закуповувало продукти у два-три рази вище ринкових. В результаті декількох розкритих злочинних схем деяких чиновників було звільнено, а декільком особам пред'явили обвинувачення і навіть обрали запобіжний захід у вигляді арешту.

Резніков тоді пообіцяв проведення внутрішньої перевірки і покарання винних осіб та реформування системи харчування в армії.

Кількість посадових осіб зі Збройних сил та Міноборони, яких притягнули до відповідальності за результатами внутрішніх аудитів минулого року, – 621 особа.

Читайте також:
"Рамштайн 2.0": Міноборони роз’яснило, що це та як воно працюватиме
Закон про мобілізацію почне діяти з 18 травня: Основні зміни Закон про мобілізацію почне діяти з 18 травня: Основні зміни
Зброя і техніка: Міноборони вже уклало контрактів на понад 582 мільярда гривень Зброя і техніка: Міноборони вже уклало контрактів на понад 582 мільярда гривень
На оборону за три місяці спрямували 60% усіх видатків держбюджету На оборону за три місяці спрямували 60% усіх видатків держбюджету