USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 7 4 3 0 (+970)
USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Ворог атакував енергетичну інфраструктуру України у кількох областях: Є пошкодження обладнання. Оновлено

Зокрема під атаку потрапили об’єкти у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях
енергетика
Джерело: скріншот

Цієї ночі ворог вкотре атакував енергетичну інфраструктуру України. Атаки зазнали об’єкти у  трьох областях, повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко.

За його словами, атаковані об’єкти у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях.

"Є пошкодження обладнання. На одному з об’єктів поранено начальника зміни – енергетик отримав контузію. Наслідки атак уточнюються. Триває робота над їх ліквідацією", – зазначив Галущенко.

Пошкоджено чотири ТЕС ДТЕК

Повідомляється, що внаслідок нічної атаки пошкоджено чотири теплоелектростанції ДТЕК.  

"Серйозно пошкоджено обладнання підприємств. В ці хвилини енергетики намагаються ліквідовувати наслідки атаки", – уточнюють в ДТЕК.

Наслідки атаки на Дніпропетровщині

Як вказує голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак, Сили ППО знищили 13 ракет у Дніпровському, Криворізькому і Павлоградському районах.

За його словами, пошкоджень зазнали енергетичні об’єкти у Дніпровському та Криворізькому районах. Там сталося кілька займань.

"Поранений 39-річний чоловік. Його госпіталізували в стані середньої тяжкості", – сказав очільник ОВА.

Також він додав, що є перебої з водопостачанням на Криворіжжі.

Івано-Франківщина

В Івано-Франківській області ціллю став об’єкт критичної інфраструктури, повідомила голова ОВА Світлана Онищук. Внаслідок удару виникла пожежа, вогонь охопив понад 200 квадратних метрів, уточнили в ДСНС України. Її вдалося оперативно ліквідувати. 

Львівщина

Як повідомляє голова Львівської ОВА Максим Козицький, область пережила удар крилатими ракетами різного класу та аеробалістичними ракетами "Кинджал". Три крилаті ракети воїни ПвК "Захід" збили, однак є і влучання. 

"Ворог атакував два обʼєкти критичної енергетичної інфраструктури у Стрийському та Червоноградському районах. На них почалися пожежі. Підрозділи ДСНС оперативно загасили загоряння. Є руйнування", – йдеться у дописі.

Додамо

Як раніше заявив голова Київського офісу Секретаріату Енергетичного співтовариства, міністр енергетики та захисту довкілля України (2019–2020) Олексій Оржель, Україна до наступного опалювального сезону зможе відновити лише 30–40% пошкодженої енергетичної інфраструктури.

Це пов’язано із тим, що обладнання, яке було побудовано в радянські часи, унікальне і його треба зробити, виробити знову. 

Також, як повідомляв міністр енергетики Герман Галущенко, Україна внаслідок останніх атак Росії втратила 7 ГВт потужностей генерації електроенергії. За його словами, це гігантський обсяг генерації.

Окупанти також знищили низку високовольтних трансформаторів на підстанціях, які передають електроенергію.

 

Читайте також:
В Індії заарештували чотирьох людей, які заманювали чоловіків воювати на боці Росії в Україні В Індії заарештували чотирьох людей, які заманювали чоловіків воювати на боці Росії в Україні
Врятуватися від блекаутів. Кабмін створив штаб підготовки до опалювального сезону Врятуватися від блекаутів. Кабмін створив штаб підготовки до опалювального сезону
Одноразова грошова допомога для військових від громад: Як отримати, куди звертатися і чи є у воїна на це час? Одноразова грошова допомога для військових від громад: Як отримати, куди звертатися і чи є у воїна на це час?
Україна суттєво наростила виробництво боєприпасів і наздогнала Росію за виготовленням дронів-камікадзе Україна суттєво наростила виробництво боєприпасів і наздогнала Росію за виготовленням дронів-камікадзе