USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 4 2 6 0 (+860)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

"Рамштайн 2.0": Міноборони роз’яснило, що це та як воно працюватиме

Новий формат надання допомоги полягатиме у тому, що відтепер союзники допомагатимуть не на індивідуальній основі, а у коаліційному форматі
Рамштайн
Міністр оборони США Ллойд Остін та очільник Міноборони України Рустем Умєров
Джерело: відкриті джерела

У 2024 році формати надання допомоги Україні країнами-партнерами модифікуються у "Рамштайн 2.0". Про це повідомляє Міністерство оборони України.

У відомстві пояснюють, що новий формат надання допомоги полягатиме у тому, що відтепер союзники допомагатимуть не на індивідуальній основі, а у коаліційному форматі, відповідно до сформованої потреби.

Тому міністерство створило Офіс підтримки коаліцій, який забезпечуватиме стійке та системне управління військовою допомогою, що надається союзниками.

Завданням Офісу підтримки будуть:

  • забезпечення координації та планування роботи у рамках коаліцій спроможностей;
  • забезпечення взаємодії між коаліціями;
  • аналіз стану комунікацій з країнами-партнерами.

Станом на зараз вже створено вісім коаліцій, серед них такі, як Коаліція авіаційних спроможностей, Коаліція протиповітряної і протиракетної оборони.

За процедурою, на чолі кожної із восьми заявлених коаліцій є країни-лідери, які залучають до неї інші країни-учасниці. Таким чином, на сьогодні у всіх коаліціях беруть участь десятки країн НАТО. Також вже оголошено про намір взяти участь або опрацьовується приєднання до різних коаліцій таких країн, як Японія та Австралія.

Джерело: Міністерство оборони України

Джерело: Міністерство оборони України

"Міністерство оборони закликає всі країни активізувати свої зусилля у відбитті російської агресії і приєднатись до тієї коаліції, яка найбільше відповідає можливостям кожної з них у наданні військової допомоги Україні", – наголошують у відомстві.

Що таке "Рамштайн"?

Зустрічі у форматі "Рамштайн" – серія дипломатичних зустрічей міністрів оборони кількох десятків країн світу.

Основна мета "Рамштайну" – обговорення, синхронізація і прискорення надання військової допомоги, зброї та спорядження Україні. Тобто міністри оборони різних країн світу обговорюють, яку зброю надаватимуть Україні для прискорення закінчення війни.

Також на зустрічах обговорюють питання, повʼязані з підтримкою нашої країни після перемоги та закінчення війни.

Зустріч отримала назву "Рамштайн" на честь проведення перших обговорень, які відбувалися на базі Повітряних сил США Рамштайн у німецькому місті Рамштайн-Мізенбах.

Коли відбудеться новий "Рамштайн"?

Наступне засідання Контактної групи з питань оборони України (формат "Рамштайн") відбудеться у п'ятницю, 26 квітня.

На зустрічі, зокрема, обговорять прискорення доставки боєприпасів і засобів ППО для України.

Читайте також:
Папу Римського запросили на український саміт миру у Швейцарії Папу Римського запросили на український саміт миру у Швейцарії
Сі Цзіньпін прилетів до Франції, де зустрінеться з Макроном і обговорить війну в Україні Сі Цзіньпін прилетів до Франції, де зустрінеться з Макроном і обговорить війну в Україні
Схвильованість РФ щодо можливої відправки західних військ в Україну показує, що стратегія працює, - Макрон Схвильованість РФ щодо можливої відправки західних військ в Україну показує, що стратегія працює, - Макрон
Збитків на понад один мільярд доларів завдали українській енергетиці останні масовані атаки росіян Збитків на понад один мільярд доларів завдали українській енергетиці останні масовані атаки росіян