USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

Антикорупційне управління Міноборони потребує перезавантаження, – Резніков

Міністр повідомив, що внутрішній аудит ще триває, після його завершення буде зроблено висновки
Резніков
Джерело: відкриті джерела

Через те, що антикорупційне управління Міноборони України не впоралося з покладеними на нього завданнями, його потрібно перезавантажити. Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков.

"На жаль, я змушений це констатувати: це управління не впоралося із завданнями, які ми очікували, які були покладені на нього за законодавством", – сказав він на пресконференції в неділю.

При цьому зазначив, що було отримано приписи від НАЗК, а також прохання стосовно проведення перевірок щодо працівників антикорупційного управління Міноборони.

"Ми це зробили. На сьогодні потрібно повністю його перезавантажити. Я вчора зустрічався з громадськими організаціями, які займаються антикорупційною діяльністю та журналістами, і до них звернувся також із пропозицією рекомендувати людей, які готові прийти на роботу в управління", – додав міністр.

Очільник відомства повідомив, що під час зустрічі було вирішено створити робочу групу серед активістів-антикорупціонерів для створення громадської антикорупційної ради при Міноборони.

Щодо внутрішнього аудиту Резніков сказав, що він ще триває, після його завершення буде зроблено висновки.

"Ми запустили внутрішній аудит, який перевіряє всі системи закупівель. Він ще працює. Я думаю, що протягом тижня він має офіційно завершитися за всіма процедурами лютого. Тоді вже будуть висновки аудиту по всьому. Далі це буде викладено на стіл для ухвалення відповідних рішень", – уточнив він.

За його словами, за ініціативи Міністерства оборони влітку було розпочато державний аудит. Також Рахункова палата Верховної Ради підтвердила, що готова розпочати аудит міжнародної технічної допомоги.

"Це дуже важливо", – сказав він.

"Щодо тилового забезпечення шлях пройдений на 80%, ми встигли зареєструвати агентство, але воно ще не запущено, ще немає кадрового наповнення. Ми перебуваємо у пошуку людей, здатних цим опікуватися", – додав Резніков.

При цьому припустив, що буде оголошено конкурс на посаду керівника.

Міноборони засвітилося у низці скандалів. Так, СБУ підозрює посадовців Міноборони у розкраданнях при будівництві казарм для ЗСУ. Крім того, журналісти оприлюднили документи Міноборони України, за якими відомство закуповує продукти для ЗСУ за цінами, що у два-три рази перевищують ринкові.


Читайте також:
Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді
Електронний кабінет військовозобов'язаного з'явиться у травні у форматі застосунку: Як він працюватиме Електронний кабінет військовозобов'язаного з'явиться у травні у форматі застосунку: Як він працюватиме
Україна вийшла на довоєнний рівень експорту, побивши рекорд у квітні Україна вийшла на довоєнний рівень експорту, побивши рекорд у квітні
Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни