USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Зброя і техніка: Міноборони вже уклало контрактів на понад 582 мільярда гривень

Майже половина контрактів – з українськими виробниками
Міноборони
Міністерство оборони України
Джерело: відкриті джерела

Станом на квітень 2024 року Міністерство оборони України має чинних контрактів на закупівлю озброєння та військової техніки на суму 582,2 мільярда гривень. Майже 50% з них укладені з українськими виробниками. Про це повідомив заступник міністра оборони Юрій Джигир.

За його словами, йдеться про угоди, укладені в різні роки, які перебувають у стані виконання з різним терміном завершення. За частиною з них у 2024 році передбачено до оплати 254 мільярди гривень. 

Юрій Джигир, зокрема зазначив, що Україна продовжує отримувати вагому міжнародну військову допомогу від держав-партнерів. Завдяки чому вдається чинити спротив переважаючим силам ворога.

Однак заступник міністра оборони наголосив, що важливим аспектом у розвитку цього напрямку є залучення інвестицій для розвитку власних спроможностей вітчизняного оборонного сектора.

"Ми заохочуємо міжнародних партнерів інвестувати в українську оборонну промисловість і купувати товари оборонного призначення для потреб Сил оборони України саме в українського виробника. Це – життєво необхідна річ, адже ці фінанси працюватимуть на нашу країну, стимулюватимуть вітчизняне виробництво та слугуватимуть драйвером економіки України", – пояснив Джигир. 

Він також додав, що зосередження на власних потужностях, розвиток яких ускладнений через збройну агресію Росії та інтенсивність бойових дій, дозволить покращити постачання озброєння й техніки для української армії.

Новини за темою: Виробничі можливості українського ВПК утричі більші, ніж бюджет на озброєння, – Камишін

Раніше ми повідомляли, що у травні в Україні почне роботу "Залізний полігон", на якому українські виробники зможуть провести випробування зразків зброї на будь-якій стадії їх готовності. Зазначалося, що відкриття "Залізного полігону" дозволить скоротити час виробництва нового озброєння для ЗСУ.

Читайте також:
Електронний кабінет військовозобов'язаного з'явиться у травні у форматі застосунку: Як він працюватиме Електронний кабінет військовозобов'язаного з'явиться у травні у форматі застосунку: Як він працюватиме
Україна може знову залишитися без зброї наприкінці 2025 року, попри недавню допомогу від США, – припущення Україна може знову залишитися без зброї наприкінці 2025 року, попри недавню допомогу від США, – припущення
У трьох областях зловмисники намагались продати трофейне російське озброєння У трьох областях зловмисники намагались продати трофейне російське озброєння
В Україні схвалюють 93% заявок на дозвіл отримати зброю В Україні схвалюють 93% заявок на дозвіл отримати зброю