USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 3 4 0 0 (+1260)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

В Португалії жертвами сексуального насилля католицьких священиків стали понад 4800 дітей

В країнах Європи тривають розслідування щодо кричущих випадків насилля в Католицькій церкві
Ватикан
Ватикан
Джерело: відкриті джерела

В Португалії виявлено та задокументовано понад 4815 випадків сексуального насилля над неповнолітніми у Католицькій церкві. Відповідний звіт оприлюднила незалежна комісія Єпископської конференції, що вивчає подібні випадки, повідомляє ВВС

В документі йдеться, що кількість жертв насилля – "це лише верхівка айсберга", оскільки комісія розглядала випадки ще з 50-х років минулого століття.

Представляючи доповідь, президент комісії, дитячий психіатр Педро Стрехт, описав її мету як "дати голос мовчанню" жертв. Він віддав належне сотням людей, які звернулися до його співробітників, щоб надати свідчення. "У них є голос; у них є ім'я", – сказав він.

Загалом комісія задокументувала 564 випадки людей, які сказали, що стали жертвами жорстокого поводження з боку священників чи інших церковних чиновників. Загалом до прокуратури передано 25 справ. 

Щодо насилля в церквах Європи

Франція

У 2021 році французька незалежна комісія із сексуального насильства в церкві опублікувала доповідь, згідно з якою з 1950-го по 2020 рік не менше 330 тисяч неповнолітніх стали жертвами сексуального насильства з боку кліриків або парафіян. Тоді постраждалим була запропонована компенсація – від 37 до 60 тисяч євро.

Італія

Організація The Abuse Network на початку лютого опублікувала звіт, в якому йдеться про понад 400 випадків сексуального насильства священників над неповнолітніми протягом останніх 13 років.

Однак в організації наголошують, що жертв сексуального насилля може бути в рази більше, оскільки влада країни не приділяла цьому питанню серйозної уваги. У 2019 році Організація Об'єднаних Націй закликала Італію провести незалежне та неупереджене розслідування сексуального насильства з боку священнослужителів, але цей запит досі не виконано.

Іспанія

У жовтні 2018 року іспанська газета El País розпочала перше в історії країни розслідування теми сексуального насилля щодо неповнолітніх з боку Католицької церкви. Протягом трьох років журналісти проводили розслідування і змогли сформувати базу даних потерпілих, яка складається з понад 1700 осіб.

Україна

Наприкінці минулого року Служба безпеки України провела низку обшуків в установах Української православної церкви Московського патріархату по всій країні. Фактично в кожній з установ була знайдена антиукраїнська література, мільйони готівки, а також підтвердження роботи священнослужителів на Росію. Також було виявлено дитячу порнографію, що була знята на відео, а не скачана з інтернету, а також докази педофілії та гомосексуалізму в монастирях.

Теги: церква
Читайте також:
Великдень-2024: Як цьогоріч в умовах війни відзначаємо свято та де дивитися трансляцію богослужінь Великдень-2024: Як цьогоріч в умовах війни відзначаємо свято та де дивитися трансляцію богослужінь
Папа Римський закликав Папа Римський закликав "Україну підняти білий прапор під час переговорів з РФ": Ватикан пояснив слова понтифіка
"Я взагалі був людиною невіруючою...". Розмова з патріархом Філаретом
Лише близько 600 українських церков покинули Московський патріархат з початку війни, – Опендатабот Лише близько 600 українських церков покинули Московський патріархат з початку війни, – Опендатабот