USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 8 1 0 3 0 (+1320)
USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00

Уряд затвердив нову систему зарплат держслужбовців: Це дозволить зекономити 8 млрд гривень

Шмигаль зауважив тепер 70% зарплати держслужбовця буде складати оклад і лише 30% – премії
держслужба
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Кабінет міністрів схвалив реформу оплати праці державних службовців, яка дозволить зекономити 8 млрд гривень за рік. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду.

"Уряд продовжує реформу державного управління. Затверджуємо документ про нову систему оплати праці на основі кваліфікації посад та грейдів", – сказав Шмигаль.

При цьому зауважив тепер 70% зарплати держслужбовця буде складати оклад, і лише 30% – премії.

"Ніхто з керівників тепер за власним бажанням не зможе нараховувати захмарні премії, надбавки та доплати", – додав прем'єр.

Глава уряду розповів, що нова система охопить як державні органи з юрисдикцією на всю Україну (міністерства, Секретаріат Кабміну, Офіс президента), так і регіональні органи (обласні та районні адміністрації).

Скорочення кількості вакансій держслужбовців

Одночасно з 1 січня уряд скорочує кількість вакансій державної служби майже на 20 тисяч.

"Нова система оплати праці та скорочення вакансій, за оцінками Міністерства фінансів, дозволить нам зберегти близько 8 млрд гривень бюджетних коштів і спрямувати їх у 2024 році на потреби безпеки й оборони", – пояснив Шмигаль.

Зеленський підписав закон про бюджет на 2024 рік

Президент Володимир Зеленський 28 листопада підписав закон "Про державний бюджет України на 2024 рік". Про це стало відомо з картки законодавчого акту на сайті Верховної Ради.

Нагадаємо, парламент схвалив бюджет на 2024 рік 9 листопада. За закон проголосували 276 депутатів.

Згідно з документом, доходи бюджету становитимуть 1 трлн 768 млрд гривень. Видатки – 3 трлн 355 млрд гривень, дефіцит – 1 трлн 571,5 млрд гривень, який покриватиметься здебільшого коштом міжнародної допомоги.

Як повідомляли раніше, наступного року Україна потребуватиме близько 42 млрд доларів фінансової підтримки, щоб закрити дефіцит бюджету. Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив у своєму виступі на щорічних осінніх зборах Міжнародного валютного фонду та Групи Світового банку.

Своєю чергою міністр фінансів Сергій Марченко заявляв, що Україну наступного року може очікувати економічна криза, якщо не буде фінансової підтримки з боку країн-партнерів. У бюджеті може утворитися "дірка" на суму близько 29 мільярдів доларів. 

Новини за темою: Війна – це найбільше зло не тільки для життя та здоров'я людей, але й для архівів. Головні тези з інтерв'ю глави Держслужби архівів Анатолія Хромова
Читайте також:
Врятуватися від блекаутів. Кабмін створив штаб підготовки до опалювального сезону Врятуватися від блекаутів. Кабмін створив штаб підготовки до опалювального сезону
Уряд України оприлюднив дані про зарплати прем’єра та його заступників Уряд України оприлюднив дані про зарплати прем’єра та його заступників
Потреби в мобілізації 500 тисяч осіб в України немає, – Шмигаль Потреби в мобілізації 500 тисяч осіб в України немає, – Шмигаль
В Україні на третину поменшає міністерств В Україні на третину поменшає міністерств