USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Зеленський пояснив, чи буде звільняти Шмигаля з посади прем'єр-міністра

Зеленський сказав, що деякі зміни в Кабміні розглядаються
Зеленський
Президент України Володимир Зеленський
Джерело: скріншот

Президент України Володимир Зеленський пояснив, що не може просто звільнити Дениса Шмигаля з посади премʼєр-міністра, адже тоді уряд треба замінити в цілому. Втім, про певні зміни в Кабміні йдеться, заявив Зеленський під час своєї пресконференції.

"Ми не можемо говорити просто про заміну прем'єр-міністра, це говорить про те, що можуть бути зміни в уряді. Напевно, можуть бути. Ми займаємось цим процесом. В мене немає багато часу на це, але ми обговорюємо з деякими міністрами ті чи інші зміни. Шмигаль – один з таких важливих людей в нашому уряді. Він прем'єр-міністр, авжеж я з ним також проговорюю деякі речі", - сказав Зеленський. 

Що цьому передувало

На початку липня цьогоріч у ЗМІ з'явилася інформація, що начебто президент України Володимир Зеленський "втомився" від прем'єр-міністра Дениса Шмигаля і, ймовірно, планує звільнити його. За даними джерел із команди Зеленського, замінити Шмигаля можуть першою віцепрем'єркою-міністеркою – міністеркою економіки Юлією Свириденко.

Згодом у команді президента назвали ще кілька причин, через які можуть звільнити Шмигаля. Серед них - не догодив Заходу, не справився з реформами, падіння соціально-економічних показників України.

Читайте також:
Мені шкода, що Україна не може вдарити по Кремлю, - Зеленський Мені шкода, що Україна не може вдарити по Кремлю, - Зеленський
Потреби України в зовнішньому фінансуванні на цей рік сягають загалом близько 38 млрд доларів, – Шмигаль Потреби України в зовнішньому фінансуванні на цей рік сягають загалом близько 38 млрд доларів, – Шмигаль
В Україні для відновлення енергетики працюють три програми, – Шмигаль В Україні для відновлення енергетики працюють три програми, – Шмигаль
Про здатність зупинити російську агресію цієї осені, загрозу для Сумщини та втрати РФ у Курській області, – перші заяви Зеленського на Про здатність зупинити російську агресію цієї осені, загрозу для Сумщини та втрати РФ у Курській області, – перші заяви Зеленського на "Рамштайні"