USD
НБУ
39.40
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.34
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 5 3 0 0 (+1040)
USD
НБУ
39.40
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.34
Готівка
42.90

Українські танкісти почнуть навчання на Leopard, попри відсутність домовленості на їх постачання, – Резніков

Домовленість про навчання було досягнуто завдяки Польщі та Британії
Резніков

Міністр оборони України Олексій Резніков

Джерело: відкриті джерела

Українські танкісти вже найближчим часом розпочнуть навчальні місії по керуванню танками Leopard, не зважаючи на те, що поки нашій країні не вдалося домовитися про їх постачання. Про це в інтерв’ю "Голосу Америки" розповів міністр оборони Олексій Резніков.

Він зазначив, що домовленості щодо навчання українських екіпажів було досягнуто завдяки Польщі та Британії, оскільки саме ці країни заявили про виділення Україні танків Leopard і Challenger.

"Маємо прорив – це можливість для країн, які володіють "Леопардами", починати навчальні місії, курси для наших танкових екіпажів, – сказав Резніков. – З цього ми почнемо, а тоді будемо далі рухатися. Я маю надію, що Німеччина у спокійному режимі з проведення власних внутрішніх консультацій дійде рішення щодо можливої передачі танків. Я оптимістично на це дивлюся. Тому що перший крок зроблено: почнемо навчальні програми українських екіпажів на "Леопардах 2", – додав міністр.

Раніше ми писали, що вагання канцлера Німеччини Олафа Шольца в питанні виділення Україні танків Leopard 2 може обернутися для країни суттєвими репутаційними втратами.

Нагадаємо, 20 січня у німецькому "Рамштайні" відбулося 8-ме засідання Контактної групи з питань оборони України. Країни-союзники вирішили надати нам нову зброю, однак танків серед них, окрім британських Challenger, немає. Ми підготували повний список того, що виділили Україні західні партнери.

Напередодні зустрічі вже стало відомо про новий пакет допомоги від США, про нього можна прочитати тут

Читайте також:
Окупанти намагаються вийти до Курахового та Покровська, - Сирський Окупанти намагаються вийти до Курахового та Покровська, - Сирський
Керівників ТЦК, причетних до мобілізації Керівників ТЦК, причетних до мобілізації "заброньованих", будуть карати, а зменшити черги в ТЦК допоможе лише цифровізація: Федієнко про мобілізацію в Україні
Путін прагне захопити Харків і Київ: Чи почне Росія наступ? Путін прагне захопити Харків і Київ: Чи почне Росія наступ?
"Зграя" однодумців, яка приходить на поміч усім українцям. Розмова із співзасновником громадської організації Олексієм Юдкевичем