USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Сполучені Штати визнають Путіна президентом Росії, – Держдеп

Представника США не буде на "інавгурації" Путіна
Вашингтон США
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Сполучені Штати Америки визнають російського диктатора Володимира Путіна президентом Росії. Про це заявив речник Державного департаменту Метью Міллер.

Відповідаючи на запитання про те, чи будуть США направляти представника посольства на "інавгурацію" Путіна з огляду на те, що зараз посол перебуває за межами Москви, Міллер відповів: "Ні, нашого представника не буде на його інавгурації".

При цьому Міллер підтвердив попередню позицію Вашингтона про те, що там визнають Володимира Путіна президентом Росії.

"Ми однозначно не визнаємо ті вибори вільними та чесними, але він – президент Росії і продовжуватиме діяти в цій ролі", – пояснив речник Держдепу.

Більше про "вибори" Путіна

Нагадаємо, що так звані "вибори" президента у Росії, а також на тимчасово окупованих територіях України проходили три дні – з 15 по 17 березня 2024 року. За результатами підрахунку він набрав 87,28% голосів.

Решту голосів Центрвиборчком розподілив між технічними кандидатами – майже порівну. Так, представник КПРФ Микола Харитонов отримав 4,31% голосів, "опозиціонер" Владислав Даванков – 3,85%, а соратник покійного Володимира Жириновського Леонід Слуцький – 3,2%.

Додамо

В українському МЗС раніше заявили, що Україна не бачить підстав для визнання Путіна легітимним президентом РФ та закликали світ не визнавати результати російських псевдовиборів.

Крім того, низка країн відмовилися відправляти своїх дипломатів на "інавгурацію" Путіна. Зокрема, у цьому списку – Чехія, Естонія, Латвія, Литва, Вірменія та Німеччина.

Також, як сказав речник Євросоюзу Пітер Стано, європейські країни отримали запрошення з Москви взяти участь у запланованій на вівторок черговій "інавгурації" Путіна, однак наразі вирішується питання, якою може бути спільна відповідь на це запрошення від усього ЄС.

Раніше ми повідомляли, що Європейський парламент ухвалив резолюцію, в якій визнав російського диктатора Володимира Путіна нелегітимним президентом

Читайте також:
У Києві заарештували й готують до екстрадиції американця, якого США підозрюють в подвійному вбивстві У Києві заарештували й готують до екстрадиції американця, якого США підозрюють в подвійному вбивстві
У Польщі відкрили військову базу американського спецназу У Польщі відкрили військову базу американського спецназу
У США досі проти, щоб Україна била по РФ американською зброєю У США досі проти, щоб Україна била по РФ американською зброєю
РФ під керівництвом Путіна готує РФ під керівництвом Путіна готує "фізичні атаки" на Захід, – глава британської спецслужби