USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 3 4 0 0 (+1260)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Новий пакет військової допомоги від США еквівалентний двом бригадам ЗСУ, – Міллі

Це 30-й пакет допомоги Україні від Сполучених Штатів
США допомога Україні
Джерело: відкриті джерела

Новий пакет військової допомоги, яку нададуть Україні Сполучені Штати Америки допоможе суттєво покращити артилерійський потенціал ЗСУ. Про це на брифінгу заявив голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі.

Він нагадав, що 19 січня президент Сполучених Штатів Джо Байден підписав документ про передачу нашій державі 30-го пакета військової допомоги.

"Це підвищення артилерійського потенціалу, маневреності. Це еквівалент двох бригад або шести механізованих батальйонів, 10 моторизованих батальйонів та чотирьох артилерійських батальйонів. Цей пакет допомоги разом з пакетами від союзників демонструє нашу рішучість, направлену на захист українського населення", – наголосив Міллі.

Коментуючи перебіг російсько-української війни генерал зазначив, що, за даними військових США, ЗСУ буде складно видавити російські війська з усієї захопленої території України до кінця цього року. За його словами, це можливо, але це буде дуже складно.

Однак Україна спільно зі Сполученими Штатами розробляють план ведення війни, зазначив

"Подивимося, що станеться, ми поставляємо обладнання та готуємо персонал. Україна розробляє плани. Військове керівництво України обговорювало ці плани зі мною. Нині ці плани розробляються. Подивимося, як це завершиться", – сказав генерал.

При цьому додав, що Росія змогла мобілізувати близько 250 тисяч військових для війни в Україні. Всього, за його словами, було мобілізовано близько 300 тисяч людей, а втрати російської армії перевищують 100 тисяч.

Нагадаємо, у німецькому "Рамштайні" відбулось 8-ме засідання Контактної групи з питань оборони України. Західні партнери заявили про готовність надати Києву нову зброю. Ми опублікували повний список військової допомоги від союзників.

Читайте також:
Україна за рік піднялась на 18 позицій у світовому рейтингу свободи слова  Україна за рік піднялась на 18 позицій у світовому рейтингу свободи слова
Поставки затягуються: NYT дізнався, коли Україна отримає обіцяну Заходом зброю з нових пакетів допомоги Поставки затягуються: NYT дізнався, коли Україна отримає обіцяну Заходом зброю з нових пакетів допомоги
Україна укладе з Великою Британією угоду про сторічне партнерство Україна укладе з Великою Британією угоду про сторічне партнерство
Російські війська зайшли на базу американських військових у Нігері Російські війська зайшли на базу американських військових у Нігері