USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

Українська Буча скористається досвідом японської Хіросіми при відбудові

Цього місяця Хіросіма надіслала відповідь про готовність співпрацювати
Буча
Наслідки окупації в Бучі
Джерело: відкриті джерела

Українська Буча хоче налагодити співробітництво з японським містом Хіросіма, постраждалим від атомного бомбардування наприкінці Другої світової війни, та скористатись його досвідом відбудови й відновлення після масштабних руйнувань росіян. Про це з посиланням на представників адміністрацій обох міст повідомляє Kyodo.

За словами начальниці відділу міжнародних зв’язків і співробітництва Бучанської міської ради Аліни Саранюк, попри різницю ситуації, обидва міста стали символами війни.

"Досвід відбудови Хіросіми став би дуже цінним для міста з Київщини", – сказала Саранюк.

Водночас у міській владі Хіросіми готові співпрацювати з Бучею, зауваживши, що обміни та спільна робота "сприятимуть розвитку обох міст". Важливу роль у цьому має відіграти ініціатива "Мери за мир", яку очолює Хіросіма. До цієї неурядової організації входять понад 8 тисяч міст зі 166 країн і регіонів світу (в тому числі Київ, Буча та ще низка українських міст, – ред.).

Новини за темою: Розстріляли авто з киянином під час окупації Бучі: СБУ повідомила про підозру п’яти російським десантникам

У листі, надісланому до Хіросіми в серпні мером Бучі Анатолієм Федоруком, акцентують на цінності досвіду Хіросіми для Бучі, яку відбудовують після російської окупації. Цього місяця Хіросіма надіслала відповідь про готовність співпрацювати.

Обмін досвідом

Наразі взаємодія між двома містами налагоджується. Однак прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда, чия сім’я походить із Хіросіми, відвідав Бучу під час неоголошеної поїздки до України в березні. Урядовець був вражений злочинами росіян.

А президент України Володимир Зеленський відвідав Хіросіму на травневому саміті G7.

Крім того, в Бучанській міськраді сподіваються в майбутньому стати містом-побратимом Хіросіми. 

Новини за темою: Анатолій Федорук: Понад 80% містян вже повернулися до Бучі, життя тут відновлюється

Що було в Бучі понад рік тому

Місто Буча було в окупації 33 дні. Тоді від рук росіян загинула щонайменше 461 людина, про що свідчать дані МВС. Загалом в районі Бучі та околиць вороги вбили 1 тис. 137 цивільних.

Кадри з Бучі та інших міст, які місяць перебували в окупації, шокують. При відході російські війська розстріляли сотні мирних громадян, щоб вони не могли свідчити про ті варварські грабежі та насильство окупантів.

У багатьох із вбитих були зав’язані руки та наявні сліди катувань. Більшість мешканців вбили пострілами у потилицю. Так, страчували в основному чоловіків віком від 16 до 65 років. Їхні тіла часто кидали прямо просто неба.

Новини за темою: "Буча. Після...": UWN у спецпроєкті до річниці звільнення Бучі зібрав свідчення очевидців окупації
Читайте також:
Лише четверта частина заявок про зруйноване та пошкоджене житло проходить верифікацію Лише четверта частина заявок про зруйноване та пошкоджене житло проходить верифікацію
Відновлення житлового фонду: ЄІБ розробляє для України програму вартістю 230 млн євро Відновлення житлового фонду: ЄІБ розробляє для України програму вартістю 230 млн євро
Розстріляв сімʼю, яка надавала медичну допомогу пораненій під час окупації Бучі: Військовому РФ повідомили про підозру Розстріляв сімʼю, яка надавала медичну допомогу пораненій під час окупації Бучі: Військовому РФ повідомили про підозру
У Бучі та на околицях після деокупації знайдено понад 1600 закатованих українців, багато лишаються зниклими безвісти, – поліція У Бучі та на околицях після деокупації знайдено понад 1600 закатованих українців, багато лишаються зниклими безвісти, – поліція