USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Один із вбитих у Німеччині військових служив у ДШВ

Наразі німецька Генпрокуратура не виключає політичну мотивацію злочину
Вбитий у Німеччині
Вбитий воїн 81-ї бригади ДШВ
Джерело: скріншот

Один з убитих росіянином українських військових, які проходили реабілітацію в німецькому місті Мурнау, був воїном 81-ї окремої аеромобільної Слобожанської бригади Десантно-штурмових військ. Про це повідомили в пресслужбі 81-ї бригади.

Імені вбитого воїна не називають з міркувань безпеки. Боєць служив у 122-му аеромобільному батальйоні цієї бригади і у 2023 році був поранений в боях за Білогорівку на Луганщині. Після чого й проходив лікування та реабілітацію в Німеччину. 

"Встановлено особу одного із військовослужбовців, які загинули у Німеччині у місті Мурнау. Ним є наш побратим – військовослужбовець 122-го аеромобільного батальйону 81-ї окремої аеромобільної Слобожанської бригади ДШВ ЗС України. Командування приносить щирі співчуття родичам та друзям загиблого військовослужбовця", – йдеться в повідомленні.

Що відомо про трагедію?

Напередодні стало відомо, що в баварському містечку Мурнау вбили двох українців. 36-річний чоловік помер від важких ножових поранень на місці, а 23-річного хлопця доправили до лікарні з тяжкими травмами, де пізніше він також помер.

Зловмисник утік, однак згодом внаслідок розшуку поліція затримала 57-річного підозрюваного. За даними правоохоронців, він є громадянином Росії і проживає неподалік місця злочину.

Речник Генеральної прокуратури Мюнхена у коментарі для DW сказав, що в розслідуванні вбивства двох українських військових не виключають "політичних мотивів". У прокуратурі також підтвердили, що до розслідування доєдналося Баварське центральне управління з боротьби з екстремізмом і тероризмом.

Речник федерального уряду Німеччини Штеффен Гебештрайт заявив, що країна не толеруватиме злочинів проти українців.

"Українці, які втекли до нас від російської агресивної війни, мають почуватися тут у безпеці", – зауважив Гебештрайт.

Новини за темою: У Німеччині вбили 17-річного українського баскетболіста: Поліція затримала двох підозрюваних

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба доручив дипломатам уважно стежити за справою й підтримувати контакт із правоохоронцями з Німеччини.

За даними поліції, поки що немає доказів того, що вбивство пов'язане з російським вторгненням в Україну. Очевидно, всі троє чоловіків були знайомі до злочину. Однак ці обставини ще додатково перевірятимуть.

"Якщо виявиться, що підґрунтям суперечки стала агресивна війна Росії проти України, яка порушує міжнародне право, це було б катастрофою для регіону", – прокоментував керівник парламентської групи "Вільні виборці" Флоріан Штрайбл.

Водночас Генеральна прокуратура Мюнхену повідомила Der Spiegel, що Баварське центральне управління з боротьби з екстремізмом і тероризмом взяло під свій контроль справу двох загиблих українських військовослужбовців. Наразі не виключається політична мотивація злочину.

Читайте також:
Вперше в Україні запустили Вперше в Україні запустили "Портал Захисників та Захисниць"
Волонтери, які поїхали у Вовчанськ, зникли. У поліції припускають, що їх розстріляли російські військові Волонтери, які поїхали у Вовчанськ, зникли. У поліції припускають, що їх розстріляли російські військові
Від слів до профільних центрів: Наскільки в областях готові допомогти захисникам пройти реабілітацію та повернутися до життя Від слів до профільних центрів: Наскільки в областях готові допомогти захисникам пройти реабілітацію та повернутися до життя
Німецький виробник зброї Heckler & Koch планує розширити асортимент гвинтівок через війну в Україні Німецький виробник зброї Heckler & Koch планує розширити асортимент гвинтівок через війну в Україні