USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

Розстріляв сімʼю, яка надавала медичну допомогу пораненій під час окупації Бучі: Військовому РФ повідомили про підозру

Фігуранту повідомили про підозру за порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством
Військовий РФ розстріляв сімʼю, яка надавала медичну допомогу пораненій під час окупації Бучі
Військовий РФ розстріляв сімʼю, яка надавала медичну допомогу пораненій під час окупації Бучі
Джерело: Нацполіція

Українські правоохоронці повідомили про підозру полковнику із Курська, який розстріляв сімʼю, яка надавала медичну допомогу пораненій під час окупації Бучі. Тепер фігуранту загрожує пʼятнадцять років позбавлення волі або довічне увʼязнення. Про це повідомляє Національна поліція України.

Що відомо про фігуранта?

Слідчі Нацполіції ідентифікували злочинця. Ним виявився 41-річний підполковник з Курська, командир самохідного-артилерійського дивізіону 234-го полку військової частини №74268 76-ї десантно-штурмової дивізії. Він усвідомлював, що його дії бачать підлеглі солдати, але не зробив нічого, аби приховати свій злочин, чим показав їм, що можна безкарно вбивати цивільних.

Більше про інцидент

Як зазначають в Нацполіції, російські військові розмістили свої самохідні артилерійські установки біля житлового комплексу "Континент", звідки обстрілювали місто Ірпінь та одного дня поранили 24-річну місцеву мешканку в ногу.

"Росіяни привели поранену на територію одного з приватних будинків неподалік свого місця дислокації і залишили її там. В момент, коли власниця будинку почала надавати потерпілій першу медичну допомогу, на подвірʼя увірвався озброєний командир російських артилеристів і розстріляв обох жінок та власника будинку, який вийшов з дому на крики пораненої", – йдеться у повідомленні.

Від отриманих поранень всі троє місцевих мешканців загинули на місці.

"За процесуального керівництва Офісу генерального прокурора йому було повідомлено про підозру за порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України)", – додали в Нацполіції.

Тепер фігуранту загрожує пʼятнадцять років позбавлення волі або довічне увʼязнення.

Звірства окупантів у Бучі

Варто зазначити, що правоохоронні органи досі остаточно не встановили повну кількість жертв російських загарбників у Бучі Київської області.

Загалом після деокупації в Бучі були виявлені тіла 422 вбитих мирних жителів, а в Бучанському районі – 1190 тіл. Нацполіція продовжує розслідувати воєнні злочини російських окупантів.

За словами заступника голови Національної поліції Андрія Нєбитова, саме поліцією було розпочато понад 116 тисяч кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів російських загарбників в Україні. З цієї кількості 23 тисячі були скоєні саме у Київській області.

Новини за темою: Розстріляли авто з киянином під час окупації Бучі: СБУ повідомила про підозру п’яти російським десантникам

Також додамо, що раніше СБУ оголосила підозру рашисту, який отримав "героя Росії" за вбивство мирних жителів у Бучі.

Читайте також:
За два роки в Україні відкрили майже 11 тисяч справ щодо ухилянтів За два роки в Україні відкрили майже 11 тисяч справ щодо ухилянтів
Ракети для ППО і БМП Marder: Україна отримала новий пакет допомоги від Німеччини Ракети для ППО і БМП Marder: Україна отримала новий пакет допомоги від Німеччини
Не захист, а оборона: В Держприкордонслужбі розповіли про нову модель охорони кордону Не захист, а оборона: В Держприкордонслужбі розповіли про нову модель охорони кордону
Заборона видачі паспортів громадянина України не вирішує питання ліквідації корупційних схем для ухилянтів Заборона видачі паспортів громадянина України не вирішує питання ліквідації корупційних схем для ухилянтів