USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Росія будує новий військовий аеродром під Бєлгородом. Він буде за 75 кілометрів від кордону України

Sentinel Hub вимірює злітно-посадкову смугу приблизно в 1800 метрів
Літак Ту-22М3
Джерело: відкриті джерела

Росіяни будують новий аеродром у Бєлгородській області. Будують його за 75 кілометрів від кордону з Україною. Відповідні супутникові знімки опублікував OSINT-дослідник RedIntel Panda.

Повідомляється, що ще у липні 2023 року до місця будівництва була прокладена дорога, і до початку зими грейдерування злітно-посадкової смуги було в основному завершено.

Sentinel Hub вимірює злітно-посадкову смугу приблизно в 1800 метрів й додає, що така злітна смуга може приймати різні типи літаків.

Супутниковий знімок до будівництва

Джерело: RedIntel Panda

Супутниковий знімок після початку будівництва

Джерело: RedIntel Panda

Росія використовує аеродроми Білорусі

Зауважимо, що росіяни вже використовували Білорусь для завдання ракетних ударів по Україні.

"Ми вже бачили, як так званий білоруський президент надавав територію для наступу російських військ під час початку повномасштабного вторгнення. Звісно, що ми не виключаємо авіаційного застосування з їх території", – зауважує спікер Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш.

За його словами, оскільки російська авіація за досить короткий час може переміщатися на великі відстані та проводить навчання на території Білорусі, використовуючи її аеродроми, – загроза існує.

"Палаючі" аеродроми РФ

І поки Росія будує нові аеродроми та використовує чужі, її власні аеродроми зазнають фіаско в "боротьбі" з дронами та палають.

Наприклад, 20 березня безпілотники атакували Саратовську область РФ. Там знаходиться аеродром "Енгельс" на якому базуються російські стратегічні бомбардувальники Ту-160 і Ту-95, які обстрілюють Україну.

"Самі росіяни у публічних джерелах повідомляють про пошкодження щонайменше двох літаків. Будемо наразі обережними, уточнимо, що внаслідок цього інциденту, звісно, є пошкодження, дані збираються", – сказав представник ГУР МОУ Андрій Юсов.

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров