USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Розстріляли авто з киянином під час окупації Бучі: СБУ повідомила про підозру п’яти російським десантникам

Унаслідок обстрілу 33-річний чоловік загинув на місці, він їхав передати речі знайомим, які вже кілька днів були в окупації
розстріляні машини
Бучанське кладовище з розстріляними автівками
Джерело: відкриті джерела

Служба безпеки України встановила особи ще п’ятьох російських воєнних злочинців, які причетні до масових убивств цивільного населення Київщини під час окупації регіону. Всі вони є військовослужбовцями 98-ї повітряно-десантної дивізії ЗС РФ, повідомили в пресслужбі СБУ.

Слідчі встановили, що на початку березня 2022 року старший лейтенант Микола Симов наказав своїм підлеглим розстріляти легковий автомобіль з мирним мешканцем Києва, який рухався трасою поблизу селища Здвижівка Бучанського району.

"Унаслідок обстрілу 33-річний киянин загинув на місці, він їхав передати речі першої потреби своїм знайомим, які вже декілька днів перебували в окупації. Але до захопленого селища чоловік так і не дістався: росіяни розстріляли його авто перехресним вогнем з автоматичної зброї зі своїх позицій на узбіччі. Щоб приховати злочин, окупанти закопали тіло у найближчому лісовому масиві", – пояснили силовики.

За результатами слідчих дій, правоохоронці встановили місцезнаходження розстріляного, провели судово-медичну експертизу та ідентифікували особу загиблого.

Що вдалося з'ясувати про військовослужбовців РФ?

Розслідування встановило, що на момент злочину Симов був заступником командира 7-ї роти 3-го батальйону 331-го парашутно-десантного полку згаданої дивізії.

А його підлеглі з 2-го взводу, які безпосередньо розстріляли цивільну автівку, це:

  • сержант Ілля Астахов – заступник командира взводу;
  • сержант Андрій Дворецький – командир відділення;
  • єфрейтор Руслан Харитонов – навідник-оператор;
  • рядовий Олег Бахмісов – стрілець.

На підставі зібраних доказів слідчі повідомили всім п’ятьом про підозру. Наразі тривають комплексні заходи, щоб встановити місцезнаходження викритих воєнних злочинців і притягнути їх до відповідальності.

Також перевіряють інформацію про можливу загибель Симова на війні в Україні. Смерть загарбника не є підставою для припинення розслідування кримінального провадження, в якому фігурують інші учасники.

Раніше

У липні Служба безпеки України встановила особи ще 11 окупантів, які вчиняли воєнні злочини на період тимчасової окупації частини Київщини. Ними виявилися військовослужбовці 1-го взводу 37-ї окремої мотострілкової бригади 36-ї загальновійськової армії ЗС РФ (м. Кяхта, Республіка Бурятія). Про це інформує пресцентр СБУ.

"Під час захоплення селища Мотижин Бучанського району вороги проводили "каральні заходи" на території населеного пункту. В одному з таких "рейдів" фігуранти рухалися в колоні бронетехніки РФ та відкрили вогонь по двох легкових авто з мирними жителями", – йдеться в повідомленні.

Читайте також:
Україна націоналізувала 2 млрд грн активів російського олігарха Кононова Україна націоналізувала 2 млрд грн активів російського олігарха Кононова
Російські війська можуть через місяць-півтора стати в оборону, - командувач Нацгвардії Російські війська можуть через місяць-півтора стати в оборону, - командувач Нацгвардії
Допомога західних партнерів дозволить ЗСУ проводити вдалі контрнаступальні операції Допомога західних партнерів дозволить ЗСУ проводити вдалі контрнаступальні операції
Російські загарбники просунулися поблизу Сіверська, Авдіївки та Донецька Російські загарбники просунулися поблизу Сіверська, Авдіївки та Донецька