USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Розстріляли авто з киянином під час окупації Бучі: СБУ повідомила про підозру п’яти російським десантникам

Унаслідок обстрілу 33-річний чоловік загинув на місці, він їхав передати речі знайомим, які вже кілька днів були в окупації
розстріляні машини
Бучанське кладовище з розстріляними автівками
Джерело: відкриті джерела

Служба безпеки України встановила особи ще п’ятьох російських воєнних злочинців, які причетні до масових убивств цивільного населення Київщини під час окупації регіону. Всі вони є військовослужбовцями 98-ї повітряно-десантної дивізії ЗС РФ, повідомили в пресслужбі СБУ.

Слідчі встановили, що на початку березня 2022 року старший лейтенант Микола Симов наказав своїм підлеглим розстріляти легковий автомобіль з мирним мешканцем Києва, який рухався трасою поблизу селища Здвижівка Бучанського району.

"Унаслідок обстрілу 33-річний киянин загинув на місці, він їхав передати речі першої потреби своїм знайомим, які вже декілька днів перебували в окупації. Але до захопленого селища чоловік так і не дістався: росіяни розстріляли його авто перехресним вогнем з автоматичної зброї зі своїх позицій на узбіччі. Щоб приховати злочин, окупанти закопали тіло у найближчому лісовому масиві", – пояснили силовики.

За результатами слідчих дій, правоохоронці встановили місцезнаходження розстріляного, провели судово-медичну експертизу та ідентифікували особу загиблого.

Що вдалося з'ясувати про військовослужбовців РФ?

Розслідування встановило, що на момент злочину Симов був заступником командира 7-ї роти 3-го батальйону 331-го парашутно-десантного полку згаданої дивізії.

А його підлеглі з 2-го взводу, які безпосередньо розстріляли цивільну автівку, це:

  • сержант Ілля Астахов – заступник командира взводу;
  • сержант Андрій Дворецький – командир відділення;
  • єфрейтор Руслан Харитонов – навідник-оператор;
  • рядовий Олег Бахмісов – стрілець.

На підставі зібраних доказів слідчі повідомили всім п’ятьом про підозру. Наразі тривають комплексні заходи, щоб встановити місцезнаходження викритих воєнних злочинців і притягнути їх до відповідальності.

Також перевіряють інформацію про можливу загибель Симова на війні в Україні. Смерть загарбника не є підставою для припинення розслідування кримінального провадження, в якому фігурують інші учасники.

Раніше

У липні Служба безпеки України встановила особи ще 11 окупантів, які вчиняли воєнні злочини на період тимчасової окупації частини Київщини. Ними виявилися військовослужбовці 1-го взводу 37-ї окремої мотострілкової бригади 36-ї загальновійськової армії ЗС РФ (м. Кяхта, Республіка Бурятія). Про це інформує пресцентр СБУ.

"Під час захоплення селища Мотижин Бучанського району вороги проводили "каральні заходи" на території населеного пункту. В одному з таких "рейдів" фігуранти рухалися в колоні бронетехніки РФ та відкрили вогонь по двох легкових авто з мирними жителями", – йдеться в повідомленні.

Читайте також:
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри