USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

Україна задіяла лише 3 з 12 бригад у контрнаступі. Вирішальна битва ще попереду, – Reuters

Для операції військові створили 12 бронетанкових бригад, 9 з них навчені і оснащені на Заході
ЗСУ контрнаступ
Джерело: відкриті джерела

Лише 3 з 12 бригад брали участь у контрнаступі на південному сході України. Про це повідомив військовий аналітик із Польщі Конрад Музика, який уважно стежить за ходом війни, передає Reuters.

Зазначається, що контрнаступ України набуває форми, але головне випробування ще попереду, оскільки ЗСУ знаходяться на деякому віддаленні від головної лінії оборони Росії, а основна частина сил, підготовлених до наступу, все ще перебуває в режимі очікування.

За даними агентства, Україна готувалася до контрнаступу протягом як мінімум шести місяців після того, як відбила Херсон, у вересні – частину Харківської області, а у квітні минулого року змусила російські війська відступити з-під Києва.

Також повідомляється, що основна лінія російської оборони має глибину 10-15 км, а Україна вже завдала низки ударів по російським окупантам, звільнивши 7 населених пунктів.

Для операції військові створили 12 бронетанкових бригад, 9 з них навчені і оснащені на Заході. Бригада зазвичай включає не менше 3500–4000 військовослужбовців. Всього Сили оборони для наступу мають не менше 32 тис. осіб і не менше 837 одиниць танків, які можуть бути застосовані на будь-якому напрямку.

Читайте також:
Про євреїв та релігію на війні, Про євреїв та релігію на війні, "ждунів" та "капеланські" реформи. Розмова з першим рабином в ЗСУ Давидом Мільманом
МЗС відновлює консульські послуги для військовозобовʼязаних чоловіків за кордоном МЗС відновлює консульські послуги для військовозобовʼязаних чоловіків за кордоном
Під час наступу росіян у Харківській області у бійців ЗСУ вийшли з ладу Starlink Під час наступу росіян у Харківській області у бійців ЗСУ вийшли з ладу Starlink
Зеленський схвалив мобілізацію засуджених Зеленський схвалив мобілізацію засуджених