USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Україна виконала всі вимоги для початку переговорів про вступ до ЄС, – Урсула фон дер Ляєн

Євросоюз вже до кінця червня повинен розпочати переговори з Україною про вступ
Урсула

Урсула фон дер Ляєн

Джерело: відкриті джерела

Україна виконала всі необхідні кроки для початку переговорів про вступ до Європейського Союзу. Це підтвердила глава Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн на Конференції з відновлення України в Німеччині, пише "Європейська правда".

"Україна виконала всі кроки, які ми визначили. І саме тому вважаємо, що ЄС повинен розпочати переговори про вступ з Україною вже до кінця цього місяця. Україна заслуговує на те, аби держави Євросоюзу почали з нею переговори про вступ", – сказала очільниця ЄК.

Разом з тим згадала Фон дер Ляєн і про нещодавнє схвалення Україною плану реформ. Оскільки проведення реформ є умовою виділення багатомільярдної макрофінансової допомоги ЄС на найближчі роки.

Новини за темою: Україна до кінця червня отримає від ЄС 1,9 млрд євро

Раніше

Буквально днями Європейська комісія закликала країни – члени Європейського Союзу розпочати переговори щодо інтеграції України.

Як відзначали в Єврокомісії, Україна достатньо готова до формального початку переговорів про вступ до ЄС. Україна своєю чергою повністю виконала всі чотири кроки з реформування.

Адже реформування було необхідним для початку офіційних переговорів.

Щодо Києва це стосувалося:

  • боротьби з корупцією;
  • деолігархізації;
  • захисту національних меншин;
  • обмеження на політичне лобіювання.

Крім того, в травні міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен ініціював звернення до Європейського Союзу разом з колегами зі Швеції, Фінляндії, Естонії, Латвії, Литви, Нідерландів та Польщі щодо інтеграції України в європейський оборонно-промисловий комплекс. 

У спільному листі міністри оборони запропонували чотири конкретні напрямки співпраці Євросоюзу з оборонною промисловістю України. Поульсен нагадав, що Данія була першою країною Європейського Союзу, яка оголосила, що буде інвестувати безпосередньо в українську оборонну промисловість.

Водночас ми інформували, що дипломати з ЄС і Києва "інтенсивно працюють над тим, щоб переконати уряд Угорщини дати згоду на початок переговорів щодо вступу України".

Читайте також:
Ватні палички й одноразовий посуд під забороною? В уряді напрацьовують законопроєкт проти одноразової пластикової продукції Ватні палички й одноразовий посуд під забороною? В уряді напрацьовують законопроєкт проти одноразової пластикової продукції
Відсьогодні на імпорт яєць і цукру з України до ЄС діють тарифні квоти Відсьогодні на імпорт яєць і цукру з України до ЄС діють тарифні квоти
Україна через місяць може зіткнутися з дефолтом, – The Economist Україна через місяць може зіткнутися з дефолтом, – The Economist
Польща скасувала обмеження на пропуск вантажівок з України Польща скасувала обмеження на пропуск вантажівок з України