USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Данія пропонує ЄС план для інтеграції України в європейську оборонку

Ідеться про чотири конкретні напрямки співпраці Євросоюзу з оборонною промисловістю України
Данія Україна

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен ініціював спільне звернення до Європейського Союзу разом з колегами зі Швеції, Фінляндії, Естонії, Латвії, Литви, Нідерландів та Польщі щодо інтеграції України в європейський оборонно-промисловий комплекс. Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони Данії.

У спільному листі міністри оборони запропонували чотири конкретні напрямки співпраці Євросоюзу з оборонною промисловістю України.

"Ми пропонуємо якнайшвидше розробити план дій ЄС щодо інтеграції України в європейську оборонну промисловість. Серед іншого, це забезпечить доступ України до програм Євросоюзу у сфері оборонної промисловості та оборонних інновацій. Посилена українська оборонна промисловість має важливе значення для України і для нашої безпеки постачання в Європі", – заявив данський міністр.

Поульсен нагадав, Данія була першою країною Європейського Союзу, яка оголосила, що буде інвестувати безпосередньо в українську оборонну промисловість.

"Це, безумовно, посилить Україну, якщо більше країн ЄС підтримають данські інвестиції та наслідуватимуть наш приклад", – додав він.

У березні цьогоріч президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн на Конгресі PPE у Бухаресті заявила про значне збільшення потужностей промислової оборони Європейського Союзу.

Раніше Європейська комісія представила першу в історії існування Європейського Союзу оборонно-промислову стратегію, що передбачає інтеграцію українського військово-промислового комплексу. 

Читайте також:
Ватні палички й одноразовий посуд під забороною? В уряді напрацьовують законопроєкт проти одноразової пластикової продукції Ватні палички й одноразовий посуд під забороною? В уряді напрацьовують законопроєкт проти одноразової пластикової продукції
Відсьогодні на імпорт яєць і цукру з України до ЄС діють тарифні квоти Відсьогодні на імпорт яєць і цукру з України до ЄС діють тарифні квоти
ЄС погодив лишити Урсулу фон дер Ляєн на посту очільниці Єврокомісії ЄС погодив лишити Урсулу фон дер Ляєн на посту очільниці Єврокомісії
Україна підписала з ЄС угоду про безпеку Україна підписала з ЄС угоду про безпеку