USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Україна до кінця червня отримає від ЄС 1,9 млрд євро

Кошти передадуть у рамках програми Ukraine Facility, яка передбачає підтримку країни в обсязі 50 млрд євро до 2027 року
Україна - ЄС
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Україна до кінця червня отримає 1,9 млрд євро в рамках програми Ukraine Facility, яка передбачає підтримку від Європейського Союзу обсягом 50 млрд до 2027 року. Про це заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн на відкритті Ukraine Recovery Conference 2024.

"Сьогодні я можу сказати, що ми поставимо в Україну додаткові 1,9 мільярда євро з Ukraine Facility до кінця цього місяця через ті реформи та інвестиційні стратегії, які ухвалила Україна", – повідомила вона.

Також фон дер Ляєн розповіла, що в блоці було мобілізовано 200 мільйонів євро на невідкладний ремонт енергосистеми.

"Далі ми вкладатимемо гроші в генерацію енергії і тисячі сонячних панелей надійдуть в Україну. Наша мета – децентралізувати виробництво енергії, що підвищує стійкість української енергомережі", – додала глава Єврокомісії.

Новини за темою: Україна отримає перші винищувачі F-16 до липня

Ukraine Facility

Ukraine Facility – це унікальний інструмент з підтримки економічного розвитку та відновлення України на її шляху вступу до ЄС. В рамках інструменту надаватиметься безпрецедентна передбачувана підтримка на основі спільно узгоджених планів і пріоритетів урядом України та Європейською комісією.

Також рамках інструменту протягом 2024–2027 років Україна отримає близько 39 млрд євро прямого бюджетного фінансування, з яких понад 5 млрд складають гранти.

Крім того, в рамках цього інструменту діє механізм перехідного фінансування (Bridge financing), що після підписання відповідних міжнародних договорів відкриє шлях до отримання необхідного фінансування у коротший термін до початку дії Ukraine Facility. 

Читайте також:
Ватні палички й одноразовий посуд під забороною? В уряді напрацьовують законопроєкт проти одноразової пластикової продукції Ватні палички й одноразовий посуд під забороною? В уряді напрацьовують законопроєкт проти одноразової пластикової продукції
Відсьогодні на імпорт яєць і цукру з України до ЄС діють тарифні квоти Відсьогодні на імпорт яєць і цукру з України до ЄС діють тарифні квоти
Україна через місяць може зіткнутися з дефолтом, – The Economist Україна через місяць може зіткнутися з дефолтом, – The Economist
Польща скасувала обмеження на пропуск вантажівок з України Польща скасувала обмеження на пропуск вантажівок з України