USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

У зоні підтоплень на Херсонщині є зниклі безвісти: Куди звертатися, якщо родичі не виходять на зв'язок

Поліція отримала три звернення щодо зниклих безвісти в зоні затоплення на Херсонщині
Ситуація в Херсонській області 7 червня_1
Джерело: ДСНС України

Правоохоронці отримали три звернення щодо зниклих безвісти людей у зоні підтоплень у Херсонській області, де росіяни вчора підірвали Каховську ГЕС. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Леонід Тимченко.

"Станом на ранок ми отримали три виклики на лінію 102 щодо осіб, які зникли за особливих обставин в Херсонській області", – розповів він.

Варто зазначити, що йдеться, ймовірно, про громадян, які зникли на правобережжі Херсонщини. Оскільки люди з лівого берега не мають можливості зв'язуватися з українськими правоохоронцями.

При цьому сьогодні вранці окупаційна "влада" захопленої частини Херсонської області повідомила, що в зоні підтоплень безвісти зникли сім осіб.

Що робити, якщо ваш родич/близька людина зникли чи не виходять на зв'язок?

Насамперед потрібно звертатися до Національної поліції України за номером 102, щоб надати інформацію стосовно осіб, які зникли безвісти за особливих обставин.

Після цього Національна поліція, використовуючи усі засоби, здійснює пошук осіб.

Окрім цього, українцям, рідні яких перебувають в зоні катастрофи, радять, одразу звертатися до правоохоронців.

Нагадаємо, ситуація в Херсонській області після підриву Каховської ГЕС російськими військами катастрофічна. Вода в деяких населених пунктах піднялася до п'яти-шести метрів і продовжує прибувати. Однак, згідно з прогнозами влади, пік підтоплень припаде на 7 червня, потім вода поступово почне йти.

Компанія Maxar Technologies показала масштаби потопу в Херсонській області.

Детальніше про підрив Каховської греблі та як можна евакуюватися з потенційно небезпечних районів – читайте тут.

 
Читайте також:
Заступник начальника поліції на Дніпропетровщині підозрюється у незаконному збагаченні на 14 млн гривень Заступник начальника поліції на Дніпропетровщині підозрюється у незаконному збагаченні на 14 млн гривень
Стрілянина у Харкові: Чоловік на зупинці поранив трьох громадян Стрілянина у Харкові: Чоловік на зупинці поранив трьох громадян
Український call-центр ошукав 16 громадян Чехії на понад 5,5 млн гривень Український call-центр ошукав 16 громадян Чехії на понад 5,5 млн гривень
Вбивство поліцейського на Вінниччині: Двох підозрюваних взяли під варту. Оновлено Вбивство поліцейського на Вінниччині: Двох підозрюваних взяли під варту. Оновлено