USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Вбивство поліцейського на Вінниччині: Двох підозрюваних взяли під варту. Оновлено

Попередньо встановлено, що авто підозрюваних рухалося по зустрічній смузі руху, порушуючи комендантську годину
Підозрюваний у вбивстві поліцейського Валерій Василаке

Підозрюваний у вбивстві поліцейського Валерій Василаке

Джерело: Вінницький міський суд

Одному з підозрюваних у вбивстві та замаху на життя поліцейських Валерію Василаке обрали безальтернативний запобіжний захід у виді тримання під вартою. Про це інформує пресслужба Офісу генерального прокурора.

"Підозрюваний – військовослужбовець, 1972 р.н. Йому інкриміновано вбивство і замах на життя поліцейських, незаконне поводження зі зброєю та дезертирство", – йдеться в повідомленні.

Оновлено. Другого підозрюваного теж взяли під варту без права внесення застави.

26-річний військовослужбовець пробуде у СІЗО щонайменше до 20 червня.

На суді встановили, що перед інцидентом працівники поліції зупинили авто підозрюваних, яке рухалося по зустрічній смузі руху, порушуючи комендантську годину.

Під час перевірки автівки поліціянт попросив водія відчинити багажне відділення. Прохання правоохоронця виконав не водій, а пасажир авто. У багажнику виявили підозрілі ящики та інше військове майно. Коли поліціянт попросив відкрити ящики, пасажир автівки завдав йому ударів по голові, унаслідок чого поліціянт знепритомнів.

Його напарник застосував табельну зброю, однак нападники також відкрили вогонь по правоохоронцях і зникли з місця інциденту.

Хто стріляв?

У залі суду підозрюваний Валерій Василаке заявив, що у поліцейського стріляв його син.

"Він подумав, що поліцейський мене застрелив", – каже батько.

Також, за словами батька, зброю, яка була в автомобілі, теж вкрав його син.

Крім того, зловмисники, планували виїхати до Молдови.

Що було в авто?

Віталій Василаке ж розказав свою версію у суді.

За його словами, в ящиках були гранати, які він рік тримав у себе в квартирі, та він "віз в село, щоб закопати".

Він зазначив, що вбивати поліцейського не хотів. За його словами, йому здалося, що поліцейський був один, і він нібито хотів лише, щоб правоохоронець втратив свідомість і вони поїхали.

Але напарник поліцейського, за його словами, почав стріляти, що нібито спонукало обвинуваченого застосувати зброю у відповідь.

Що відомо про стрілянину?

Вранці 20 квітня в Гайсинському районі Вінницькій області пострілом із пістолета вбили працівника поліції, а ще один зазнав поранення.

Як встановило слідство, правоохоронці приблизно о 2:00 зупинили автівку для перевірки документів. У машині були двоє чоловіків, які відкрили вогонь по поліцейських, внаслідок чого загинув поліціянт, а його напарник – поранений.

Вбитим виявився 20-річний Максим Зарецький, який після навчання в Національній академії внутрішніх справ вже півтора року служив у патрульній поліції. Хлопець був єдиним сином у родині.

Згодом Сухопутні війська підтвердили, що на відео, яке, ймовірно, зняте на боді-камери поліцейського після розстрілу у ніч на 20 квітня у Вінницькій області та яке поширюють у мережі, присутні військовослужбовці однієї з їхніх військових частин.

Вже надвечір того ж дня в прокуратурі області заявили, що на Вінниччині знайшли авто нападників і на тому місці – боєприпаси, які належать до військового майна.

Підозрювані двоє військових – батько та син 52-х та 26 років, уродженці Вінницької області. Вони переховувалися на території Одеської області.

Читайте також:
Українців попередили про загрозу ракетних ударів РФ на Великдень. Поліція посилює заходи безпеки біля церков Українців попередили про загрозу ракетних ударів РФ на Великдень. Поліція посилює заходи безпеки біля церков
ДТП у Броварах: Майбоженка взяли під варту без можливості внесення застави ДТП у Броварах: Майбоженка взяли під варту без можливості внесення застави
Замість будівництва метро на Виноградар поклав кошти на депозит: Підрядник заробив на відсотках понад 139 млн гривень Замість будівництва метро на Виноградар поклав кошти на депозит: Підрядник заробив на відсотках понад 139 млн гривень
Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові