USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

У Польщі майже 500 військових шукали залишки ймовірної російської ракети

Пошуки проводили від ранку і завершили о 15:00
пошуки_1
Пошуки
Джерело: відкриті джерела

30 грудня у Польщі 480 військових залучили до пошуків залишків ймовірної російської ракети, яка нібито перетнула повітряний простір країни 29 грудня. Однак її слідів так і не знайшли, повідомляє Оперативне командування Польщі.

Відомо, що пошуки проводили від ранку і завершили о 15:00.

"Жодних слідів російської ракети військові так і не знайшли. Результат пошуку був негативним. Не виявили нічого, що могло б загрожувати безпеці жителів Люблінщини. Бойові дії закінчилися і ми не плануємо подальших польових перевірок", – йдеться у дописі.

Пошуки
Джерело: відкриті джерела

Що передувало?

Під час ранкової російської ракетно-дронової атаки 29 грудня з території України в польський повітряний простір залетів невідомий обʼєкт. Вдень за офіційною інформацією представників польського війська, було відомо, що обʼєкт був російською ракетою, яку випустили під час масованого обстрілу українських міст. І це могла бути Х-101 чи Х-22, а польська протиповітряна оборона її нібито не змогла збити.

Воєнно-політичне керівництво Польщі визначалося з тим, як діяти далі, а звичайні поляки намагалися зрозуміти, як так вийшло, що "при масштабних інвестиціях у зміцнення національної оборони їхні зенітники вкотре не змогли запобігти ракетній загрозі від РФ", писали місцеві ЗМІ.

Надвечір стало відомо, що польська поліція під час пошуків поблизу Вожучина Томашівського повіту не виявила жодного повітряного об’єкта, який міг упасти у цьому районі, повідомила речниця поліції в Томашові-Любельському Малгожата Павловська.

Детальніше про це ми писали тут.

Раніше

Зауважимо, 15 листопада минулого року у цьому районі неподалік від Пшеводува впала ракета. Внаслідок цього загинуло дві людини. Тоді польські та американські офіційні особи припускали, що ракету випустила українська ППО. Однак в Україні це спростовували.

Вже у вересні цього року Польща офіційно завершила розслідування обставин падіння ракети на територію села Пшеводув торік у листопаді під час масованої повітряної атаки РФ по Україні. За словами міністра юстиції країни Збігнєва Зьобра, ракета була українською.

Читайте також:
У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям
У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені
Росія запустила по Україні близько 50 північнокорейських балістичних ракет: Майже половина з них вибухнула в повітрі Росія запустила по Україні близько 50 північнокорейських балістичних ракет: Майже половина з них вибухнула в повітрі
Повернення чоловіків з-за кордону: Польща чекає ініціативи від України Повернення чоловіків з-за кордону: Польща чекає ініціативи від України