USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Польща не збиватиме ракети над Україною, – Столтенберг

Генсек НАТО заявив, що країни-члени Альянсу не братимуть участь у війні
Єнс Столтенберг
Генсек НАТО Єнс Столтенберг
Джерело: відкриті джерела

Польща, як країна НАТО, не буде збивати ракети над територією України. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в ефірі телемарафону.

"НАТО буде підтримувати Україну, і ми зараз збільшили свою підтримку, зокрема коштом різних систем ППО. Звісно, F-16 також є важливим в цьому контексті. Ми надамо і більше наземних систем ППО і боєприпаси до тих, які є", – зазначив він.

Столтенберг наголосив, що політика НАТО є незмінною – країни-члени не будуть брати участь в цьому конфлікті та не стануть його частиною.

Передісторія

Раніше повідомлялось, що Варшава розглядає пропозицію збивати російські ракети над Україною, але поки що це лише ідея.

Причиною цьому було те, що раніше деякі російські ракети, випущені з району Санкт-Петербурга по українських цілях поблизу міста Львів на заході України, недалеко від польського кордону, перетнули Білорусь і увійшли в повітряний простір Польщі приблизно на 40 секунд, перш ніж повернутися до своїх цілей назад в Україні. Такий короткий проміжок дав Варшаві мало часу для реакції. 

Домовленості України з Польщею

8 липня ми писали, що президент України Володимир Зеленський під час візиту до Варшави зустрівся з прем'єром Польщі Дональдом Туском і підписав угоду про гарантії безпеки

Один із пунктів угоди передбачає можливість перехоплення ракет і дронів у повітряному просторі України, випущених у напрямку Польщі.

Крім того, на території Польщі буде створено "Український легіон", який готуватиме особовий склад Сил безпеки та оборони України. До легіону зможуть приєднатися українці, які тимчасово перебувають за кордоном, зокрема в Польщі.

Читайте також:
Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт "Коаліції дронів"
У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони
У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок
Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС