USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

У Польщі чоловік напав з ножем на двох українських підлітків: Хлопці в лікарні

На допомогу дітям прийшов місцевий, який і викликав швидку
напад у Польщі
Місце події
Джерело: скріншот

Напередодні в Брудновському парку Варшави (Польща) 26-річний чоловік напав із ножем на двох 15-річних підлітків з України. Наразі двоє хлопців перебувають у лікарні, пише Gazeta Wyborcza.

Правоохоронці з'ясували, що нападником виявився виходець з Узбекистану, а в Польщі він працює кур’єром в одній з місцевих компаній з доставки їжі додому.

Тож чоловік приїхав з рюкзаком із замовленням до місця, де саме відпочивала компанія українських підлітків.

Далі стався конфлікт, причини якого поки невідомі, і кур'єр накинувся з ножем на двох хлопців. Неподалік виявися місцевий, який почув крики дітей. Йому вдалося зупинити нападника і викликати швидку.

"Двох хлопців доставили до лікарні з пораненнями рук, живота та грудної клітки. Не можемо сказати, в якому стані перебувають підлітки зараз, лікарі вживають усіх необхідних заходів", - зазначили в місцевій поліції.

Інші діти, які були разом з пораненими, не постраждали, повідомляє видання.

Правоохоронці затримали нападника, який намагався втекти, за 500 м від місця інциденту. Нині зловмисника допитують.

Напади на українських підлітків за кордоном

До речі, у вересні минулого року в Польщі затримали жінку та двох чоловіків, які напали на українських підлітків. Повідомлялося, що двоє 16-річних підлітків святкували початок навчального року у Ґданську. Згодом 26-річна жінка без причини напала на дівчину та пошкодила їй телефон. Тоді за дівчину заступився її друг, але його побили двоє чоловіків і пошкодили окуляри та телефон. Поліція затримала жінку, яка була в стані алкогольного сп’яніння, а також двох чоловіків – 28 та 43 років.

Крім того, у травні цього року в Німеччині теж трапився напад з ножем на 15-річного українця. Зазначалося, що хлопець з двома друзями розпочали розмову з двома дівчатами й це, ймовірно, не сподобалося групі молодиків, які знаходилися неподалік. Між юнаками розпочалася бійка, під час якої один з них завдав кілька ножових поранень неповнолітньому українцю.

Читайте також:
Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС
У польському селі знайшли 50 різних джерел радіоактивних відходів У польському селі знайшли 50 різних джерел радіоактивних відходів
Україна не буде членом ЄС, якщо не врегулює питання Волинської трагедії, – Туск Україна не буде членом ЄС, якщо не врегулює питання Волинської трагедії, – Туск
У Польщі шукають невідомий БпЛА, який впав під час масованої атаки на Україну У Польщі шукають невідомий БпЛА, який впав під час масованої атаки на Україну