USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Україна має тотальний дефіцит зенітних ракет малої дальності, - Сирський

Тому ЗСУ мають опанувати нові способи знищення розвідувальних ворожих безпілотників
Сирський
Головнокомандувач ЗСУ Сирський на передовій
Джерело: Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський

В Україні є тотальний дефіцит зенітних ракет малої дальності. Про це зауважив під час поїздки на передову головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський.

Головнокомандувач заявив, що за умов нестачі цих ракет українські військові мають опанувати нові способи знищення розвідувальних ворожих БпЛА. І це можливо тільки з використанням засобів РЕБ та fpv-дронів.

"Здається, нічого нового. Але це потребує майстерності у застосуванні зброї та техніки, влучного вогню, маневру вогнем - тобто, якісної підготовки всіх категорій військовослужбовців до виконання бойових завдань", - прокоментував Сирський.

Він також додав, що попри все наші воїни мають перевагу над окупантами у використанні всіх можливостей зброї та боєприпасів, насамперед бойових дронів. І цю перевагу слід використовувати й надалі у боротьбі з окупантами.

Закрити небо над Україною

Про дефіцит ЗРК постійно говорить на міжнародній і вітчизняній арені президент Володимир Зеленський. Нещодавно глава держави під час пресконференції у Києві заявив, що для того, щоб повністю закрити небо над Україною, нам потрібно 25 ЗРК Patriot. 

Зеленський посилався на думку наших військових, які й озвучували такі цифри. Водночас не лише Patriot потрібні Україні для захисту неба. Над цим працюють й інші системи протиповітряної оборони. Натомість точної кількості Зеленський не називав, адже ця інформація є чутливою з огляду безпеки.

А наприкінці червня стало відомо, що Сполучені Штати Америки уклали багаторічний контракт з компанією Lockheed Martin, сума якого складає 4,5 млрд доларів. Угода передбачає виробництво 870 ракет для системи протиповітряної оборони Patriot. Зробили це на тлі війни РФ проти України.

До того ж і в Румунії місяць назад анонсували передачу Україні системи ППО Patriot. Пояснювали своє рішення тим, що постійні російські обстріли нашої країни в тому числі впливають і на Румунію.

Читайте також:
Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт "Коаліції дронів"
У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони
У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок
Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС