USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

У Німеччині схвалили закон про часткову легалізацію канабісу

Закон має набути чинності 1 квітня 2024 року
медичний канабіс
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

У Німеччині схвалили закон про часткову легалізацію рекреаційного канабісу. Про це повідомляє Associated Press.

Тепер повнолітні німці зможуть мати до 25 грамів канабісу в рекреаційних цілях. Законопроєкт також дозволяє самостійно вирощувати до трьох рослин. Закон має набути чинності 1 квітня 2024 року.

"За законодавчу ініціативу проголосували 407 депутатів, проти - 226, а 4 утрималися. З 1 липня повнолітні німці зможуть також приєднуватися до некомерційних спільнот вирощування конопель - так званих клубів канабісу. У кожній такій спільноті має бути не більше 500 членів. Такі клуби канабісу можуть давати своїм членам до 50 грамів марихуани на місяць", - йдеться в повідомленні.

Утім, учасники віком від 18 до 21 року можуть мати лише до 30 грамів. Членство в кількох клубах одночасно заборонятиметься.

Витрати клубів покриватимуться з членських внесків, які розподілятимуть залежно від того, скільки марихуани споживає кожен спілчанин.

"Метою уряду є "боротьба з чорним ринком" і кращий захист молоді. Чинні закони не діють - споживання зростає, як і проблеми з неякісним канабісом. Уряд планує заборонити рекламу та просування марихуани, також не дозволятимуть розташування "клубів канабісу" чи його споживання поряд зі школами, ігровими майданчиками, стадіонами та будь-якими спортивними закладами", - заявив міністр охорони здоровʼя Карл Лаутербах.

Протягом півтора року після того, як набуде чинності закон про легалізацію канабісу, оцінюватимуть його вплив на захист дітей та молоді.

А що в Україні?

15 лютого президент України Володимир Зеленський підписав закон про легалізацію медичного канабісу

Документ набуває чинності через пів року після його оприлюднення.

Згідно із законом, діяльність з розроблення нових наркотичних засобів або психотропних речовин дозволяється лише з метою їх застосування у медичній практиці з дотриманням законодавства про лікарські засоби або для використання у науковій та науково-технічній діяльності.

Хворий, який в’їжджає на територію України, виїжджає з території України або прямує транзитом через територію України, може ввозити на територію України, вивозити з території України або перевозити через територію України лікарські засоби, що містять наркотичні засоби та (або) психотропні речовини, для власного використання в обсязі, що не перевищує обсяг, визначений рецептом лікаря, виданим такому пацієнту, та без необхідності отримання дозволу на підставі такого рецепта.

Читайте також:
Міноборони Німеччини просить уряд виділити ще 3,8 млрд євро для допомоги Україні, - Bild Міноборони Німеччини просить уряд виділити ще 3,8 млрд євро для допомоги Україні, - Bild
Німецький виробник зброї Heckler & Koch планує розширити асортимент гвинтівок через війну в Україні Німецький виробник зброї Heckler & Koch планує розширити асортимент гвинтівок через війну в Україні
США схвалили терміновий продаж трьох установок HIMARS для України США схвалили терміновий продаж трьох установок HIMARS для України
Міністр розвитку Німеччини 16 годин добиралася до Києва, щоб зустрітися з віцепрем'єром Кубраковим, а його звільнили Міністр розвитку Німеччини 16 годин добиралася до Києва, щоб зустрітися з віцепрем'єром Кубраковим, а його звільнили