USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Росія планувала вбити гендиректора німецького виробника зброї Rheinmetall, який допомагає Україні

Rheinmetall виробляє артилерійські снаряди та військові транспортні засоби для України
Армін Паппергер
Армін Паппергер
Джерело: AFP

США та Німеччина зірвали російську змову щодо вбивства генерального директора виробника зброї Rheinmetall Арміна Паппергера, який відправляв зброю в Україну. Про це пише CNN.

Видання зазначає, що коли американці дізналися про ці плани РФ, вони повідомили про це Німеччину, чиї служби безпеки тоді змогли захистити Паппергера та зірвати змову. 

Понад шість місяців Росія проводила диверсійну кампанію по всій Європі, в основному за дорученням. Вона залучала місцевих для будь-чого: від підпалів складів, пов’язаних зі зброєю для України, до дрібних актів вандалізму – усе це спрямовано на те, щоб перешкодити надходженню зброї із Заходу в Україну та придушити громадську підтримку Києва.

Зазначається, що Rheinmetall є найбільшим і найуспішнішим німецьким виробником життєво важливих 155-мм артилерійських снарядів, які стали основною зброєю у війні між Росією та Україною. Найближчими тижнями компанія відкриває завод бронетехніки в Україні.

Посольство Німеччини у Вашингтоні відмовилося від коментарів. CNN також звернулася за коментарем до російського посольства у Вашингтоні.

Представник Rheinmetall Олівер Хоффман відмовився від коментарів.

"Необхідні заходи завжди вживаються після регулярних консультацій з органами безпеки", – сказав Хоффман.

Співпраця України та Rheinmetall

Зазначимо, що німецький концерн від початку повномасштабної війни активно допомагає Україні, надаючи боєприпаси та інші види озброєння. Також компанія виконує замовлення країн – союзників України для допомоги у відбитті російської агресії.

Раніше вже повідомлялося, що Rheinmetall планує створити в Україні щонайменше чотири збройових заводи. Очікується, що там вироблятимуть снаряди, військову техніку і порох.

Нещодавно концерн заявив, що має намір відкрити в Україні спільне виробництво систем ППО.

До цього Rheinmetall підписав з Україною меморандум щодо створення спільного підприємства, яке вироблятиме артилерійські боєприпаси.

У червні стало відомо, що в Україні запрацював перший спільний з АТ "Українська оборонна промисловість" цех Rheinmetall з ремонту та виробництва бронетехніки. 

Читайте також:
Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт "Коаліції дронів"
У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони
У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок
Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС