USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Знищити всі аеродроми РФ: Шольц відкинув заклик Зеленського бити по Росії західною зброєю

Канцлер Німеччини також відмовився від заклику Зеленського збивати ракети та дрони над Україною
Олаф Шольц
Канцлер Німеччини Олаф Шольц
Джерело: відкриті джерела

Берлін не хоче знімати обмеження на удари по Росії західною зброєю. При цьому Німеччина також відкинула заклик збивати російські ракети та дрони над Україною. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, якого цитує DW.

За даними видання, Шольц відхилив заклик президента України Володимира Зеленського до союзників збивати російські ракети та безпілотники над Україною.

"Відповідну заяву канцлер Німеччини зробив на пресконференції після саміту Європейської політичної спільноти у Великобританії", - йдеться у повідомленні.

Крім цього, заперечення Шольца стосувалися також заклику Зеленського зняти обмеження на використання наданої західної зброї для ударів по території Росії.

"Я бачу такий консенсус, що про такі кроки не може бути й мови, і США також дуже чітко висловилися щодо цього", - заявив Шольц, відповідаючи питання про те, чи згоден він з іншими країнами НАТО щодо цих закликів Зеленського.

Що цьому передувало

Україна упродовж всього повномасштабного вторгнення закликає ЄС та США закрити небо над Україною. Також просить дозволу на удари по російських військових об'єктах на території РФ.

18 липня президент України взяв участь у саміті Європейської політичної спільноти у Великій Британії. Там Зеленський закликав Захід дозволити ЗСУ бити по військових об'єктах в глиб Росії. Зокрема президент акцентував на аеродромах, з яких РФ щодня піднімає винищувачі для ракетних та бомбових ударів по Україні. Президент заявив, що російські аеродроми треба знищити.

"Це не тільки знищить деякі цілі, але й зменшить можливості Росії продовжувати цю війну. Ракети та безпілотники не є "носіями державного суверенітету", тому має бути колективна воля, колективна воля їх збити – так само, як це було з іранськими ракетами та безпілотниками", - заявив глава держави.

Нещодавно речник Пентагону Пет Райдер заявив, що США не дозволяють бити по Росії ракетами ATACMS, бо бояться, що війна піде далі - "за межі України".

Читайте також:
Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт "Коаліції дронів"
У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони
У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок
Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС