USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Уряд Німеччини схвалив бюджет на 2025 рік - допомогу Україні скорочено

Згідно зі попередньо затвердженим бюджет на допомогу Україні виділили вдвічі менше коштів
Уряд Німеччини
Джерело: Reuters

Уряд Німеччини схвалив бюджет на 2025 рік. Проєкт бюджету Німеччини на наступний рік передбачає 4 млрд євро на військову допомогу Україні замість приблизно 8 млрд євро 2024 року. Про це пише Reuters.

Видання пише, що це пов'язано з повільним відновленням економіки після торішньої рецесії, яку Німеччина подолала на початку року.

Незабаром кабінет міністрів Німеччини планує затвердити свій бюджет на 2025 рік, очікуючи на значне економічне відновлення, яке допоможе йому закрити розрив у розмірі 17 млрд євро між прогнозованими видатками й доходами, пише Reuters.

Повідомляють, що бюджет на 2025 рік передбачає фінансове планування до 2028 року. До того часу закінчиться дія спеціального фонду збройних сил для досягнення цілей щодо мінімальних витрат НАТО.

Що цьому передувало

Берлін заявив про плани значно збільшити військову допомогу Києву, підвищуючи фінансову підтримку з 4 млрд євро до 8 млрд євро в наступному році. Міністр оборони Борис Пісторіус висловив такі наміри перед бюджетним комітетом Бундестагу. Збільшення допомоги позначить собою стійке партнерство Берліна з Києвом та відправить сигнал про невідступність у підтримці України в умовах агресії. Ця ініціатива відзначається у контексті світової уваги, спрямованої на Ізраїль. Європейський Союз також продовжує надавати важливу військову допомогу Україні, і голова дипломатії блоку Жозеп Боррель підтверджує намір продовжувати цю підтримку, не дивлячись на ситуацію на Близькому Сході.

Україна в рамках Ukraine Facility розраховує отримати наступні 4,1 млрд євро допомоги від ЄС у вересні.

Читайте також:
Пентагон запевняє, що гроші на допомогу Україні до кінця вересня Пентагон запевняє, що гроші на допомогу Україні до кінця вересня "не згорять"
Потреби України в зовнішньому фінансуванні на цей рік сягають загалом близько 38 млрд доларів, – Шмигаль Потреби України в зовнішньому фінансуванні на цей рік сягають загалом близько 38 млрд доларів, – Шмигаль
На підтримку опалення й енергетики України Швеція надає понад 43 млн євро На підтримку опалення й енергетики України Швеція надає понад 43 млн євро
Шольц заявив про передачу Україні ще 17 систем ППО IRIS-T Шольц заявив про передачу Україні ще 17 систем ППО IRIS-T