USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

У Конгресі США терміново проголосують підтримку Ізраїлю: Чого чекати Україні

Атака Ірану викликала нові двопартійні заклики до ухвалення пакета іноземної допомоги
Нижня палата Конгресу США

Ілюстративне фото

Джерело: ZN.UA

Наступного тижня Палата представників США розгляне законопроєкт про підтримку Ізраїлю. Це може бути той самий законопроєкт, в якому також передбачається 60 млрд доларів на військову допомогу Україні. Про це пише Politico.

В суботу керівництво республіканців у Палаті представників оголосило, що наступного тижня палата голосуватиме за законопроєкт на підтримку Ізраїлю. Атака Ірану викликала нові двопартійні заклики до ухвалення пакета іноземної допомоги, пише американське видання.

"У світлі невиправданої атаки Ірану на Ізраїль наступного тижня Палата представників відійде від свого раніше оголошеного розкладу законодавчих засідань, щоб натомість розглянути законодавство, яке підтримує нашого союзника Ізраїль і притягує до відповідальності Іран та його терористичних ставлеників", – йдеться у заяві лідера більшості Стіва Скаліса.

З тексту оголошення незрозуміло, за який саме документ голосуватиме Палата представників, чи йдеться саме про пакет допомоги іноземним державам, який поєднує фінансування Ізраїлю з допомогою Україні та Тайваню.

Скаліс сказав, що "додаткову інформацію… буде надано".

Раніше ми повідомляли, що 13 лютого Сенат США схвалив законопроєкт з допомогою Україні, Ізраїлю та Тайваню на 95 млрд доларів. Зокрема, для України передбачено понад 60 млрд доларів.

Для того щоб законопроєкт набув чинності, його ще має схвалити Палата представників та підписати президент Джо Байден. Республіканці у Конгресі блокують рішення саме через допомогу Україні.

Вчора, 13 квітня, кандидат в президенти Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп, який має значний вплив на республіканців, натякнув, що підтримає продовження фінансування допомоги Україні. Проте він вважає, що допомога повинна бути не у вигляді "подарунка", а у форматі позики.

Читайте також:
Ракети для ППО і БМП Marder: Україна отримала новий пакет допомоги від Німеччини Ракети для ППО і БМП Marder: Україна отримала новий пакет допомоги від Німеччини
Україна може знову залишитися без зброї наприкінці 2025 року, попри недавню допомогу від США, – припущення Україна може знову залишитися без зброї наприкінці 2025 року, попри недавню допомогу від США, – припущення
США модернізують літак США модернізують літак "Судного дня"
Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів