USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Трамп підтримав допомогу Україні, але "у форматі позики"

Серед республіканців, які і блокують виділення Україні допомоги, обговорюють це питання
Дональд Трамп
Дональд Трамп
Джерело: відкриті джерела

Колишній президент США Дональд Трамп натякнув, що підтримає продовження фінансування допомоги Україні. Проте республіканець вважає, що допомога повинна бути не у вигляді "подарунка", а у форматі позики. Про це Трамп заявив на пресконференції зі спікером Палати представників Майком Джонсоном у Флориді.

За словами Трампа, серед республіканців, які і блокують виділення Україні допомоги, обговорюють це питання. Як зазначив кандидат у президенти Сполучених Штатів Америки, "ми думаємо про те, щоб зробити це у формі позики, а не просто подарунка".

"Ми продовжуємо роздавати подарунки на мільярди і мільярди доларів, і ми подивимось на це", – сказав він.

Трамп заявив, що Європа має активізуватися і дати більше грошей, оскільки війна Росії проти України більше впливає на неї, ніж на США.

"Європа повинна дати свої гроші на допомогу для України, тому що на них це більше впливає", – уточнив колишній президент США.

13 лютого Сенат Сполучених Штатів схвалив законопроєкт з допомогою Україні, Ізраїлю та Тайваню на 95 млрд доларів. Зокрема, для України передбачено понад 60 млрд доларів.

Для того, щоб законопроєкт набув чинності, його ще має схвалити Палата представників США та підписати президент Джо Байден. Республіканці у Конгресі США блокують рішення.

Читайте також:
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16
Між Байденом і Трампом відбудуться два раунди дебатів Між Байденом і Трампом відбудуться два раунди дебатів
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні