USD
НБУ
39.40
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.34
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 5 3 0 0 (+1040)
USD
НБУ
39.40
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.34
Готівка
42.90

Трагедія у Греції: Влада країни назвала причину зіткнення пасажирського і товарного потягів

У пасажирському потязі знаходилося 350 людей
Греція зіткнення потягів_1
Джерело: відкриті джерела

Начальник станції, який чергував під час наймасштабнішої залізничної аварії в Греції, що сталась в ніч з 28 лютого на 1 березня і забрала щонайменше 43 життя, дасть свідчення в прокуратурі міста Лариса. Про це повідомляє видання France24.

Причина трагедії

За словами прем'єр-міністра Греції Кіріакоса Міцотакіса, причиною катастрофи є "трагічна людська помилка".

"Усе показує, що драма сталася, на жаль, головним чином через трагічну людську помилку", – сказав Міцотакіс.

Міністр транспорту Греції Константінос Караманліс після трагедії подав у відставку.

Потяг, повний дітей

Очевидці розповідали, що у пасажирському потязі в основному були студенти, які повертались в Салоніки на навчання. 

"Це був студентський потяг, повний дітей… років за 20. Це було справді шокуюче... вагони зім'ялися, як папір", – розповів лікар Костас Баргіотас.

Рятувальники на місці події заявили, що ніколи раніше не стикалися з катастрофою такого масштабу. Багато тіл обгоріли до невпізнання, а деяких пасажирів впізнавали по частинах тіл.

"На жаль, деяких із цих людей можна буде ідентифікувати лише за допомогою ДНК", – заявив мер Лариса Апостолос Калогіанніс.

Деталі трагедії

У Греції в ніч з 28 лютого на 1 березня сталося зіткнення пасажирського і вантажного потягів. Це відбулося на залізничній дорозі між Салоніками та Афінами, повідомляє Kathimerini. Відомо, що кількість загиблих сягає 43 осіб, ще 85 – отримали поранення різної тяжкості.

Зіткнення поїздів сталося біля міста Лариса. За даними місцевих ЗМІ, це наймасштабніша залізнична аварія в Греції за десятиліття.

На цей момент причина зіткнення невідома. Внаслідок аварії кілька вагонів пасажирського потягу відійшли від рейок, а в трьох почалося загоряння.

Всього, за даними залізничного оператора Hellenic Train, в пасажирському потязі знаходилося 350 осіб.

Місцевий губернатор Фессалії Костас Агорастос, коментуючи трагедію, зазначив, що внаслідок зіткнення перший і другий пасажирські вагони повністю зруйновані. Тому пошуково-рятувальна операція зосереджена на перших трьох вагонах пасажирського поїзда.

Відомо, що госпіталізовані 66 постраждалих, шестеро із них перебувають в реанімації. Ще шість осіб вважаються зниклими безвісти.

За словами представника пожежної служби Василіса Вартакояніса, процес евакуації продовжується і здійснюється "в дуже складних умовах через серйозність зіткнення двох поїздів".

На місці аварії працюють 150 пожежників з 17 автомобілями і чотирма кранами. Також на місці знаходиться близько 30 машин швидкої допомоги. Процес ідентифікації жертв триває.

Тим часом більша частина жителів міста Лариса відгукнулись на прохання здати кров для постраждалих. Біля лікарні вишикувались довгі черги громадян віком від 18 до 65 років, що хочуть стати донором крові.

У зв'язку з трагедією у Греції оголошена триденна жалоба.

Чи були українці у потягу

Речник МЗС Олег Ніколенко написав у Twitter, що дипломати перевіряють, чи є українці серед постраждалих внаслідок зіткнення потягів у Греції.

"Українські дипломати вже взаємодіють із грецькою владою задля перевірки наявності українців серед постраждалих людей внаслідок зіткнення потягів в Греції", – зазначив Ніколенко.

При цьому додав, що для отримання допомоги слід звертатися на гарячу лінію посольства України в Афінах за телефоном: +30 6932 765 606.

Нагадаємо, на півдні Туреччини в ніч із 5-го на 6 лютого стався землетрус магнітудою 7,8. В Геологічній службі США його вже назвали найсильнішим у країні з 1939 року. Внаслідок землетрусу загинуло понад 50 тисяч людей.

Читайте також:
Москва мовчала, а світ кричав!: UWN підготував документальний проєкт Москва мовчала, а світ кричав!: UWN підготував документальний проєкт "Чорнобиль. Злочин режиму"
"Ви нас не залякаєте": Прем'єр-міністр Греції звернувся до Кремля після ракетного удару по Одесі
13 дітей стали сиротами через смертельну автотрощу на Рівненщині 13 дітей стали сиротами через смертельну автотрощу на Рівненщині
В океані знайшли літак американської льотчиці, яка зникла безвісти більше ніж 80 років тому В океані знайшли літак американської льотчиці, яка зникла безвісти більше ніж 80 років тому