USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

У "Дії" збираються запустити електронне бронювання

Міноборони прогнозує старт процесу орієнтовно через місяць
Бронювання працівників
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

На порталі "Дія" запустять функціонал електронного бронювання. Про це повідомила заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко.

За словами посадовиці, у відомстві вважають, що це слід зробити якнайшвидше.

"Так вийшло, що цим треком займаються Мінекономіки та Мінцифри. Усі компанії, які бронюватимуть своїх людей через електронний ресурс, мають користуватися позитивною дискримінацією. Це має бути автоматична поступка: швидко, без додаткових візитів до ТЦК", – зазначила Черногоренко.

Чиновниця додала, що нині в Міноборони зробили все, що мали б зробити "з погляду готовності єдиного електронного реєстру призовників, військовозобов'язаних і резервістів".

Водночас тоді як за постанову проголосують, а це орієнтовно відбудеться через три-чотири тижні, тоді й запустять функціонал, уточнила Черногоренко.

Новини за темою: Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки

Бронювання від мобілізації

Зауважимо, Кабінет міністрів змінив порядок бронювання військовозобов'язаних працівників критично важливих підприємств паливно-енергетичного комплексу (ПЕК) та інформаційно-технологічної (ІТ) галузей. Вони отримали бронювання без будь-яких обмежень.

У липні минулого року уряд удосконалив порядок бронювання військовозобов'язаних підприємствами. Зокрема, тоді розширили перелік сфер, працівники яких можуть бути заброньовані, та встановлювали чіткі терміни розгляду держорганами звернень.

Разом з тим парламент України ухвалив за основу законопроєкт №11084 про компанії, що належать до так званого "білого бізнесу" у сенсі дотримання податкового законодавства.

До нього потрапляють маленькі, середні та великі підприємства, які відповідають трьом критеріям: мають податкове навантаження не менше, ніж у середньому по галузі, зарплату не менше середньої по галузі в регіоні і не мають податкових правопорушень (податкового боргу).

Читайте також:
Міноборони повернуло ЗСУ 1 500 одиниць озброєння та військової техніки Міноборони повернуло ЗСУ 1 500 одиниць озброєння та військової техніки
Адаптивні костюми для поранених військових ЗСУ планують протестувати на практиці Адаптивні костюми для поранених військових ЗСУ планують протестувати на практиці
Кабмін призначив нових заступників міністра оборони Кабмін призначив нових заступників міністра оборони
Крадіжка даних та е-повістки: Міноборони спростовує найпопулярніші міфи про застосунок Крадіжка даних та е-повістки: Міноборони спростовує найпопулярніші міфи про застосунок "Резерв+"