USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Кабмін затвердив нові правила бронювання від мобілізації

Звернення підприємств, установ та організацій для визначення їх критичними важливими мають бути розглянуті держорганами у строк до 10 робочих днів
зсу

Український військовий 

Джерело: відкриті джерела

Кабінет міністрів удосконалив порядок бронювання військовозобов'язаних підприємствами. Про це повідомляє Міністерство економіки.

Зазначається, що було розширено перелік сфер, працівники яких можуть бути заброньовані та встановлені чіткі терміни розгляду держорганами звернень.

"Бюрократичній тяганині в питаннях бронювання буде покладено край. Сьогоднішнім рішенням уряд встановив граничні терміни розгляду: звернення підприємств, установ та організацій має бути розглянуте в строк до 10 робочих днів з моменту отримання", – зазначають в Міністерстві.

Так, тепер звернення підприємств, установ та організацій для визначення їх критичними важливими мають бути розглянуті держорганами у строк до 10 робочих днів з моменту отримання документів. Для отримання такого статусу потрібно відповідати трьом чи більше із семи критеріїв.

Критерії базуються на розмірі сплачених податків та зборів, відсутності заборгованості зі сплати ЄСВ, важливості підприємства в галузі національної економіки або задоволення потреб територіальної громади, розмірі середньої зарплати. Також одним із критеріїв є резидентство у "Дія.City".

Суми ЄСВ відтепер будуть враховуватися у одному з критеріїв для визначення підприємства критично важливим: цей критерій передбачає сплату підприємством протягом звітного податкового року податків, зборів, платежів (окрім митних платежів) на суму понад 1,5 млн. євро.

Також підприємства ветеринарної медицини, казенні підприємства пробірного контролю тощо можуть бути визнані критично важливими у разі відповідності двом або більше критеріям. Крім цього, передбачається застосування єдиного підходу до визначення кількості військовозобов’язаних, які підлягають бронюванню і працюють в органах місцевого самоврядування та в державних органах.

Джерело: Міністерство економіки України

Джерело: Міністерство економіки України

Джерело: Міністерство економіки України

Читайте також:
Україна укладе з Великою Британією угоду про сторічне партнерство Україна укладе з Великою Британією угоду про сторічне партнерство
Росіяни мають план захопити Харків чи Суми, – Павлюк Росіяни мають план захопити Харків чи Суми, – Павлюк
Велика Британія дозволяє Україні бити по РФ своєю зброєю і надаватиме понад 3 млрд доларів допомоги щороку Велика Британія дозволяє Україні бити по РФ своєю зброєю і надаватиме понад 3 млрд доларів допомоги щороку
Пережив ампутацію на Пережив ампутацію на "Азовсталі" і потрапив у полон до окупантів: Важкий фронтовий шлях офіцера Нацгвардії