USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

TikTok хоче змінити алгоритм рекомендацій, щоб уникнути заборони у США

Після поділу коду це може закласти основу для продажу американських активів
TikTok
Джерело: відкриті джерела

TikTok працює над клоном свого алгоритму рекомендацій для користувачів у Сполучених Штатах Америки, що буде більш прийнятним для американських законодавців. Про це пише Reuters.

Робота над поділом вихідного коду на замовлення китайської материнської компанії ByteDance наприкінці минулого року передувала законопроєкту про примусовий продаж американської частки TikTok, який почав набирати обертів у Конгресі цього року. Законопроєкт було підписано у квітні.

Джерела заявили, що після поділу коду це може закласти основу для продажу американських активів, хоча таких планів поки що немає.

Варто зазначити, що компанія вже заявляла, що у неї немає планів продавати американські активи.

Новини за темою: TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах

Як відомо, палата представників Сполучених Штатів Америки ухвалила законопроєкт, який передбачає заборону TikTok у США. Згодом його ухвалив Сенат та підписав президент Джо Байден.

Тепер, якщо власник не продасть застосунок впродовж дев'яти місяців, TikTok буде заборонений. Проте компанія заявила, що радше закриє свій додаток, ніж продасть його, якщо вичерпає всі законні можливості для боротьби із законодавством про заборону платформи в магазинах додатків у США.

Слід зауважити, у Сполучених Штатах Америки занепокоєні, що китайська корпорація ByteDance, яка є материнською компанією TikTok, може збирати та передавати конфіденційні дані користувачів китайським спецслужбам. В Америці це розглядають як загрозу у сфері національної безпеки. 

Крім того, представники американської розвідки не виключають, що уряд Китаю може використати TikTok для впливу на вибори у Сполучених Штатах Америки у 2024 році, заявила перед законодавцями директорка Національної розвідки Авріл Хейнс.

 
Читайте також:
США виділяють новий пакет допомоги Україні на понад два мільярда доларів, є й ракети для ППО США виділяють новий пакет допомоги Україні на понад два мільярда доларів, є й ракети для ППО
Американські науковці розробили біонічний протез ноги, яким може керувати мозок Американські науковці розробили біонічний протез ноги, яким може керувати мозок
Верховний суд США частково визнав імунітет Трампа в рамках справи про штурм Капітолія Верховний суд США частково визнав імунітет Трампа в рамках справи про штурм Капітолія
Членство України в НАТО не підтримує ні Байден, ні Трамп, – Зеленський Членство України в НАТО не підтримує ні Байден, ні Трамп, – Зеленський