USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Танки Leopard, автомобілі Bandvagn, вантажівки і не тільки. Німеччина передала Україні пакет допомоги

Компанія Rheinmetall поставить Україні близько 30 танків Leopard 1
Leopard 1
Джерело: відкриті джерела

Німеччина передала Україні черговий пакет військової допомоги. До нього увійшли ще 10 танків Leopard 1A5. Про це повідомило Міноборони Німеччини. А компанія Rheinmetall заявила про постачання в Україну близько 30 танків Leopard 1.

До пакета військової допомоги Німеччини увійшли:

  • 10 танків Leopard 1A5
  • 14 автомобілів Bandvagn 206
  • 5 гусеничних носіїв Warthog Ambulance
  • 1 танк Winsent 1 для розмінування
  • 10 БПЛА VECTOR
  • 14 наземних оглядових радарів GO12
  • 3 машини охорони кордону
  • 4 8x8 HX81 тягачі та 4 напівпричепи
  • 16 вантажівок Zetros
  • 13 вантажівок MAN TGS
  • 1,4 млн патронів до вогнепальної зброї.
Новини за темою: Німеччина замовила для України 100 тисяч боєприпасів до мінометів

Нова військова допомога від Rheinmetall

Уряд України уклав із німецьким концерном Rheinmetall контракт на постачання систем Leopard 1, у тому числі 25 основних бойових танків Leopard 1A5, п'яти броньованих евакуаційних машин (Bergepanzer 2) та двох танків для навчання водіїв. Постачання має відбутися у 2024 році.

"Замовлення, що фінансується Німеччиною і вартістю кілька мільйонів євро, також включає навчання, логістику, запасні частини, технічне обслуговування та інші допоміжні послуги", – йдеться в повідомленні.

За даними концерну, системи Leopard 1 в цей час проходять капітальний ремонт на заводах Rheinmetall в Унтерлюсі і Касселі і готуються до використання.

Отож, Rheinmetall продовжує підтримувати Україну постійними поставками тактичних машин. Раніше групі було доручено поставити Україні 80 бойових машин піхоти Marder. Більшість із них уже перебувають у країні, де довели свою стійкість у поточних операціях.

Поза тим Rheinmetall готовий поставити ще 20 БМП Marder, як тільки отримає відповідне замовлення. Наприкінці 2023-го – на початку 2024 року Україна також прийме п'ять аеромобільних машин Caracal. Крім того, за дорученням урядів Нідерландів та Данії наступного року група поставить Україні 14 танків Leopard 2A4. Крім техніки Rheinmetall допомагає українським збройним силам боєприпасами, дронами, медичними засобами тощо.

Нагадаємо, Німеччина подвоїть військову допомогу Україні наступного року. Тепер вона становитиме 8 млрд євро замість 4 мільярдів. Раніше корпорація Rheinmetall передала Україні нову партію розвідувальних систем SurveilSpire для боротьби з дронами. 

Читайте також:
Військова допомога від США незабаром прибуде в Україну, – Блінкен Військова допомога від США незабаром прибуде в Україну, – Блінкен
Німецький виробник зброї Heckler & Koch планує розширити асортимент гвинтівок через війну в Україні Німецький виробник зброї Heckler & Koch планує розширити асортимент гвинтівок через війну в Україні
США схвалили терміновий продаж трьох установок HIMARS для України США схвалили терміновий продаж трьох установок HIMARS для України
Міноборони Британії оголосило про передачу Україні найбільшого в історії пакета допомоги Міноборони Британії оголосило про передачу Україні найбільшого в історії пакета допомоги