USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Німеччина наступного року вдвічі збільшить військову допомогу Україні, – Bild

Раніше передбачалося, що німці виділять Україні 4 млрд євро
Борис Пісторіус
Джерело: відкриті джерела

Німеччина подвоїть військову допомогу Україні наступного року. Тепер вона становитиме 8 млрд євро замість 4 мільярдів. Про це повідомляє німецьке видання Bild.

За інформацією видання, отриманою від Міністерства оборони Німеччини, цього тижня було досягнуто згоди. Наступного тижня бюджетний комітет офіційно схвалить збільшення військової допомоги Україні на 4 мільярди євро.

Спочатку міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер передбачив у федеральному бюджеті на 2024 рік тільки 4 мільярди євро на військову допомогу Україні. Однак майже всі ці кошти були спрямовані на вже обіцяні проєкти. На нову допомогу Міністерству оборони залишилося всього 120 млн євро.

Зі свого боку міністр оборони Борис Пісторіус зажадав виділення додаткових 5 млрд євро під час поточних бюджетних переговорів.

Також Міністерству оборони буде дозволено витратити два мільярди євро як так звані асигнування на зобов'язання за довгостроковими контрактами на озброєння.

Нагадаємо, раніше німецький концерн Rheinmetall отримав замовлення від уряду Німеччини на постачання Україні близько 100 тисяч боєприпасів до 120-мм мінометів. Поставки мають розпочатися найближчим часом і триватимуть протягом наступних двох років.

Як відомо, на початку листопада міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зустрівся з директором оборонного концерну Rheinmetall Арміном Паппергером. Темою переговорів була зброя для України. Зустріч українського міністра та гендиректора Rheinmetall відбулася у Берліні. Кулеба зазначив, що на зустрічі обговорили зброю та подальшу співпрацю Німеччини та України.

Читайте також:
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську