USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Німеччина замовила для України 100 тисяч боєприпасів до мінометів

Замовлення виконає оборонний концерн Rheinmetall
120-мм міни
Джерело: відкриті джерела

Rheinmetall отримав замовлення від уряду Німеччини на постачання Україні близько 100 тисяч боєприпасів до 120-мм мінометів. Поставки мають розпочатися найближчим часом і триватимуть протягом наступних двох років.

"Замовлення, вартість якого становить менше тризначного діапазону мільйонів євро, є частиною нещодавнього пакета військової допомоги в розмірі 400 мільйонів євро для українських Збройних сил", – йдеться у повідомленні.

Концерн зазначив, що завдяки нещодавньому придбанню іспанського виробника боєприпасів Expal компанія Rheinmetall ще більше зміцнила свій і без того великий досвід у галузі вогневої підтримки піхоти.

"Асортимент продукції групи включає повний спектр мінометних боєприпасів калібру 120, 81 і 60 мм. Їх доповнюють системи управління вогнем і мінометні системи, такі як 120-мм міномет Ragnarök та інноваційна 60-мм мінометна система RSG60", – написали в Rheinmetal.

Водночас уточнюється, що завдяки збільшеній дальності підвищеній точності та оптимальній бойовій ефективності мінометні боєприпаси Rheinmetall можуть забезпечити сприятливі результати навіть під час дій на складній місцевості та в міських умовах.

Україна продовжує співпрацю з компанією Rheinmetall

На початку листопада міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зустрівся з директором оборонного концерну Rheinmetall Арміном Паппергером. Темою переговорів була зброя для України. Зустріч українського міністра та гендиректора Rheinmetall відбулася у Берліні. Кулеба зазначив, що на зустрічі обговорили зброю та подальшу співпрацю Німеччини та України.

Водночас прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомляв, що "Українська оборонна промисловість" та німецький оборонний концерн Rheinmetall утворили спільне підприємство. Він зазначив, що спільне підприємство буде обслуговувати та ремонтувати техніку, поставлену Україні від наших союзників. На цьому підприємстві також буде проходити локалізація виробництва провідних зразків техніки Rheinmetall AG.

На початку жовтня цього року корпорація Rheinmetall передала Україні нову партію розвідувальних систем SurveilSpire для боротьби з дронами. Це – система захисту від дронів, призначена для розвідки і атаки ворожих дронів. До складу розвідувальних систем входить мобільне спостереження, вишки з камерами денного та нічного бачення, мінідрони з автопілотом, а також система командування і управління.

Читайте також:
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16
Військова допомога від США незабаром прибуде в Україну, – Блінкен Військова допомога від США незабаром прибуде в Україну, – Блінкен
Міноборони Британії оголосило про передачу Україні найбільшого в історії пакета допомоги Міноборони Британії оголосило про передачу Україні найбільшого в історії пакета допомоги
В червні Україна отримає перші 180 тисяч боєприпасів у межах чеської ініціативи, – Павел В червні Україна отримає перші 180 тисяч боєприпасів у межах чеської ініціативи, – Павел