USD
НБУ
39.40
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.34
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 5 3 0 0 (+1040)
USD
НБУ
39.40
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.34
Готівка
42.90

Світові ціни на нафту продовжили зниження: Яка причина

США необхідно буде продовжувати поступово підвищувати відсоткові ставки, щоб перемогти інфляцію
нафта
Джерело: відкриті джерела

Ціни на нафту продовжують знижуватися, оскільки зростання запасів сирої нафти в США та очікування подальшого підвищення відсоткових ставок викликали побоювання щодо перспективи зниження попиту на паливо та економічного спаду, повідомляє Reuters.

Ф'ючерси на нафту марки Brent подешевшали на 0,8% до 84,86 долара за барель, тоді як ф'ючерси на американську нафту марки West Texas Intermediate (WTI) впали на 0,9% до 78,38 долара.

"Дані API чинять зростаючий тиск на ринок нафти, тому що це буде восьмий тиждень зростання запасів... Млявий попит на ринку США продовжить знижувати ціни на нафту в найближчій перспективі", – кажуть аналітики Haitong Futures.

Тим часом представник Федеральної резервної системи заявив, що Центральному банку Сполучених Штатів необхідно буде продовжувати поступово підвищувати відсоткові ставки, щоб перемогти інфляцію після того, як дані показали, що споживчі ціни у США в січні прискорили зростання.

Новини за темою: Ізраїль вперше розпочав експорт нафти

"Тепер ми очікуємо, що FOMC (комітет ФРС з відкритих ринків) продовжить посилення на другий квартал і очікуємо підвищення ставок на 25 б.п.", – зазначають аналітики.

Також тиск на ціни на сиру нафту чинив оголошення Міністерства енергетики Сполучених Штатів цього тижня про те, що воно продасть 26 млн барелів нафти з національного стратегічного резерву, який вже знаходиться на найнижчому рівні приблизно за чотири десятиліття.

Світовий попит на нафту зросте цього року на 2,32 млн барелів на добу, або на 2,3%, заявила ОПЕК, підвищивши прогноз з лютого на 100 тис. барелів на добу.

Раніше

Ми писали про санкції та їхній вплив на Росію. Зокрема, ЗМІ зазначали, що західна груднева політика заборони та обмеження не призвела до стримування продажів російської нафти. Після деякого затишшя, поки європейські фірми працювали над тим, як відповідати новим ціновим лімітам, поставки відновилися швидкими темпами, але вже не до Європи, а до Китаю та Індії

Деталі тут.

Читайте також:
Україна вийшла на довоєнний рівень експорту, побивши рекорд у квітні Україна вийшла на довоєнний рівень експорту, побивши рекорд у квітні
Рекордні понад 74 тисячі ФОПів відкрили в Україні від початку року Рекордні понад 74 тисячі ФОПів відкрили в Україні від початку року
Мобілізація по-новому, зміни в ПДР та старт НМТ-2024: Які зміни принесе українцям травень? Мобілізація по-новому, зміни в ПДР та старт НМТ-2024: Які зміни принесе українцям травень?
На 8% зросли торік заробітки лідерів енергетичного сектора України. А половина компаній, що потрапили в топ, – державні На 8% зросли торік заробітки лідерів енергетичного сектора України. А половина компаній, що потрапили в топ, – державні