USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 3 4 0 0 (+1260)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

США збили черговий невпізнаний літальний обʼєкт на кордоні з Канадою: Там не виключають його позаземне походження

У лютому в небі над Сполученими Штатами почали з'являтися невідомі об'єкти у вигляді повітряних куль
аеростат
Джерело: Reuters

Американська армія збила черговий невпізнаний літальний обʼєкт у повітряному просторі США. Його виявили та знищили над озером Гурон на кордоні з Канадою, інформує пресслужба Пентагону.

Там заявили, що обʼєкт "міг становити небезпеку для цивільної авіації".

"За вказівкою президента Байдена і на основі рекомендацій міністра Остіна та військового керівництва, літак F-16 випустив ракету, щоб успішно збити повітряний обʼєкт, що летів на висоті приблизно 20 тис. футів (6 км) у повітряному просторі США над озером Гурон у штаті Мічиган", – йдеться у повідомленні.

У Пентагоні розповіли, що місце, вибране для збиття, дало можливість уникнути "впливу на людей на землі". Тому там запевняють, що ніхто не постраждав.

Також там кажуть, що збитий обʼєкт був небезпечним для польотів і становив "загрозу через його потенційні можливості спостереження".

Найцікавіше

Голова Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки (NORAD) генерал Глен ван Хьорк не виключає позаземне походження збитих над країною повітряних об'єктів, інформує Reuters.

Військові досі не змогли визначити, що це за об'єкти, як вони тримаються у повітрі та звідки вони летять.

"Ми не просто так називаємо їх об'єктами, а не повітряними кулями", – додавши, що не виключає інопланетян чи будь-якого іншого пояснення. 

Інший представник Пентагону на умовах анонімності згодом заявив, що військові не бачили жодних доказів того, що ці об'єкти були позаземними.

Що було раніше

На початку лютого американський винищувач F-22 збив те, що уряд Сполучених Штатів назвав "китайським розвідувальним аеростатом". Помітили його біля узбережжя Південної Кароліни після недільного польоту над США та деякими частинами Канади. Уряд Китаю заявив, що це було цивільне дослідницьке судно.

Зараз відомо вже про чотири схожі випадки.

Теги: США
Читайте також:
Поставки затягуються: NYT дізнався, коли Україна отримає обіцяну Заходом зброю з нових пакетів допомоги Поставки затягуються: NYT дізнався, коли Україна отримає обіцяну Заходом зброю з нових пакетів допомоги
Російські війська зайшли на базу американських військових у Нігері Російські війська зайшли на базу американських військових у Нігері
Хімічна зброя проти України: США підтвердили використання РФ забороненої хімічної речовини хлорпікрину Хімічна зброя проти України: США підтвердили використання РФ забороненої хімічної речовини хлорпікрину
США ввели санкції проти компаній, які підтримують російський ВПК: У списку є китайські підприємства США ввели санкції проти компаній, які підтримують російський ВПК: У списку є китайські підприємства