USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 1 0 8 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Справа Гринкевичів. ДБР підготувало ухвалу на арешт майна Софії Морозюк

Для того щоб дані були внесені в реєстр, потрібно трохи більше часу
Софія Морозюк
Софія Морозюк
Джерело: скріншот

Держбюро розслідувань має ухвалу на арешт майна екснареченої Романа Гринкевича – художниці Софії Морозюк. Про це в ефірі марафону "Єдині новини" розповіла радниця з комунікацій ДБР Тетяна Сапьян.

"Це дві квартири в Києві, одна – в Харкові і земельна ділянка. Хочу закцентувати увагу на тому, що в переважній більшості це майно було куплено в умовах війни", – наголосила вона.

Сапьян зауважила, що на сьогодні слідство має всі необхідні ухвали щодо арешту майна родини львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича.

"Тобто ми говоримо про чоловіка, дружину, сина, тещу, а також про дівчину-художницю, з якою був заручений син. Окрім львівського бізнесмена і його сина підозру у шахрайстві та участі в злочинній організації отримали ще троє громадян України, які співпрацювали з ним. Тобто їхнє майно також під арештом. Усі ухвали на арешт майна наразі направлено в Мін'юст, після цього дані про арешт будуть внесені в реєстр", – пояснила вона.

Для того, щоб дані були внесені в реєстр, потрібно трохи більше часу.

Новини за темою: ДБР не наклало арешт на майно дружини Ігоря Гринкевича, – ЗМІ

Справа Гринкевичів

22 січня правоохоронці затримали останнього фігуранта у справі львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича. Затримання його сина Романа було проведено під час спроби підозрюваним незаконно перетнути державний кордон України. Згодом з’явилися і кадри з моменту його затримання в Одесі. 23 січня йому було обрано запобіжний захід. Суд відправив Романа Гринкевича під варту до 17 березня із заставою у 500 мільйонів гривень. 26 січня захисник підозрюваного Андрій Гуджал заявив, що заставу у розмірі 500 млн гривень за нього вносити не будуть.

Раніше працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру львівському бізнесмену Ігорю Гринкевичу, одному з найбільших постачальників Міністерства оборони, та членам злочинної організації, які завдали державному бюджету України збитків майже на мільярд гривень. Бюро викрило їх на оборудках із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ.

Згодом суд арештував майно сім’ї та підконтрольних компаній львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, одного з найбільших постачальників Міністерства оборони. Національне агентство з розшуку та менеджменту активів виявило та розшукало активи львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича та осіб, пов’язаних з його протиправною діяльністю.

Пізніше правоохоронці затримали ще трьох фігурантів. Зараз всі четверо підозрюваних перебувають під вартою. Їм повідомлено про підозру у створенні злочинної організації та участі у ній, а також у шахрайстві, вчиненому в умовах воєнного стану в особливо великих розмірах (ч.ч. 1, 2 ст. 255, ч. 5 ст. 190 КК України).

А дружина львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, який втрапив у скандал щодо розкрадання коштів на закупівлях Міноборони, професорка Світлана Гринкевич, звільнилася із Львівської політехніки.

Читайте також:
Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру
Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові
Арешт майна у справі Гринкевича: З’явився повний список Арешт майна у справі Гринкевича: З’явився повний список
Загинули військові і травмувались рятувальники: В ДБР встановлюють обставини вибухів на парковці у Миколаєві Загинули військові і травмувались рятувальники: В ДБР встановлюють обставини вибухів на парковці у Миколаєві