USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Незаконно отримав понад 2,6 млн грн нібито як військовополонений: Перед судом постане правоохоронець з Луганщини

Чоловікові загрожує до 12 років з конфіскацією майна
Судитимуть правоохоронця з Луганщини, який незаконно отримав понад 2,6 мільйона виплат
Судитимуть правоохоронця з Луганщини, який незаконно отримав понад 2,6 мільйона виплат
Джерело: ДБР

Справу щодо військового, який втік на тимчасово окуповану територію та незаконно отримував виплату, призначену сім’ям військовополонених, передали до суду. Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

Як зазначається, що в перші дні повномасштабної війни правоохоронець втік зі служби до своєї дружини, яка залишилася на тимчасово окупованій території Луганської області.

"Подружжя ввело в оману командування підрозділу, де служив чоловік. Жінка надіслала документи про, начебто, захоплення чоловіка в полон росіянами. На підставі цієї документації вони з липня 2022 по січень 2024 року незаконно отримували виплати, передбачені для сімей військовополонених", – йдеться в повідомленні.

Як повідомляє ДБР, загальна сума отриманих шахрайським шляхом державних коштів становить понад 2,6 млн гривень. А сам фігурант навіть намагався влаштуватися на службу до незаконно створених правоохоронних органів так званої "ЛНР" та пропонував колишнім колегам перейти на бік ворога.

Відкрито справи щодо дезертирства та шахрайства (ч. 4 ст. 408, ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 190 КК України).

Йому загрожує до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру командиру однієї з військових частин Донеччини та чотирьом його підлеглим, які протиправно нараховували та виплачували "бойові" військовим підрозділу, які де-факто не несли службу на передовій. Сума завданих державі збитків становить понад 3,5 млн гривень.

Протягом шести місяців цим військовослужбовцям у різний період безпідставно нараховувалось по 100 тисяч гривень. Частину коштів – начебто як благодійну допомогу для свого підрозділу – вони перераховували на вказаний командуванням картковий рахунок.

Читайте також:
ДБР затримало двох військових, які вирішили заробити на ухилянтах ДБР затримало двох військових, які вирішили заробити на ухилянтах
Посадовиця податкової на Івано-Франківщині Посадовиця податкової на Івано-Франківщині "забула" задекларувати майно на 5,6 млн гривень
Українські військові не отримали гуманітарної допомоги на понад 170 млн гривень: Результати аудиту Українські військові не отримали гуманітарної допомоги на понад 170 млн гривень: Результати аудиту
ДБР підтвердило, що нардеп Дмитрук утік за кордон, а Зеленський скликав нараду правоохоронців ДБР підтвердило, що нардеп Дмитрук утік за кордон, а Зеленський скликав нараду правоохоронців