USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 1 0 8 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Гринкевича-молодшого затримали в Одесі під час спроби виїхати за кордон

Наразі вирішується питання щодо обрання затриманому запобіжного заходу
Гринкевичі
Гринкевичі
Джерело: відкриті джерела

В Одесі вранці 22 січня під час спроби перетнути кордон затримали п'ятого фігуранта у справі щодо поставок неякісного одягу для ЗСУ майже на один мільярд гривень. Про це повідомив генеральний прокурор України Андрій Костін під час брифінгу.

"В м. Одеса 22 січня 2023 року о 6:50 ранку при організації виїзду за межі країни правоохоронці затримали п’ятого учасника злочинної організації, яка поставила для ЗСУ неякісний одяг", – заявив Костін.

Зазначимо, що йдеться, ймовірно, про сина львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича – Романа, який також фігурує у справі.

Новини за темою: Дорожче, ніж у Гринкевича. Два університети Києва готують їжу для військових за завищеними цінами

За даними слідства, підозрюваний виїхав до м. Одеса орієнтовно 17 січня і з того часу готувався перетнути державний кордон та виїхати за межі країни. 19 січня за клопотанням прокурорів суд надав дозвіл на його затримання.

Наразі вирішується питання щодо обрання затриманому запобіжного заходу. 

Справа Гринкевича

Раніше працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру львівському бізнесмену Ігорю Гринкевичу, одному з найбільших постачальників Міністерства оборони, та членам злочинної організації, які завдали державному бюджету України збитків майже на мільярд гривень. Бюро викрило їх на оборудках із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ.

Згодом суд арештував майно сім’ї та підконтрольних компаній львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, одного з найбільших постачальників Міністерства оборони. Національне агентство з розшуку та менеджменту активів виявило та розшукало активи львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича та осіб, пов’язаних з його протиправною діяльністю.

Пізніше правоохоронці затримали ще трьох фігурантів. Зараз всі четверо підозрюваних перебувають під вартою.

Їм повідомлено про підозру у створенні злочинної організації та участі у ній, а також у шахрайстві, вчиненому в умовах воєнного стану в особливо великих розмірах (ч.ч. 1, 2 ст. 255, ч. 5 ст. 190 КК України).

Читайте також:
ЗСУ збили над Донеччиною російський Су-25 ЗСУ збили над Донеччиною російський Су-25
Зеленський заявив, що для захисту критичної інфраструктури України нині потрібно мінімум сім систем ППО Зеленський заявив, що для захисту критичної інфраструктури України нині потрібно мінімум сім систем ППО
"Коли ми говоримо "Харків" - це, передусім, буде далекобійна зброя", - Зеленський
У Росії немає стільки сил, як на початку вторгнення, щоб повторити наступ на Київ, - Зеленський У Росії немає стільки сил, як на початку вторгнення, щоб повторити наступ на Київ, - Зеленський